ELENA: Ultimul BLACKPINK sparge topurile!

BLACKPINK – sau BLΛƆKPIИK – este un grup de fete sud-coreean care a debutat sub agenția YG Entertainment, compus din Jisoo, Jennie, Rosé și Lisa.

Încă de la debutul din 2016 acestea au spart recorduri după recorduri, inclusiv au participat la Coachella (festivalul anual de muzică din California), fiind în momentul de față cea mai populară trupă K-POP de fete.

Pentru unii, anul 2020 a fost un coșmar, însă pentru un BLINK (cum sunt cunoscuți fanii BLACKPINK) a fost cel mai bun an de până acum, deoarece până în octombrie trupa scosese doar single-uri și mini-albume, având în total 15 melodii. Dar în data de 2 octombrie au scos primul lor full album (Long Play) intitulat The Album, care cuprinde opt melodii, dintre care trei cu videoclip muzical.

Și de această dată fanii și-au susținut idolii, astfel albumul a avut peste un milion de precomenzi și în prima zi de la lansare s-a vândut în peste 590.000 de exemplare, întrecând orice trupă coreeană de fete.

Melodia principală/title-track a obținut peste o sută de milioane de vizualizări pe You Tube în mai puțin de trei zile.

Melodiile incluse în album:

1. How You Like That


2. Ice Cream (feat. Selena Gomez)


3. Pretty Savage


4. Bet You Wanna (feat. Cardi B)


5. Lovesick Girls


6. Crazy Over You


7. Love To Hate Me


8. You Never Know

Mai sus este o mostră din fiecare melodie pusă la dispoziție de canalul de You Tube oficial BLACKPINK.

Albumul are patru versiuni diferite, iar la noi în țară pot fi achiziționate de pe Krev Store pentru 127 de lei sau de pe kpop.ro pentru 150 de lei.

Am reușit să obținem o opinie a unei BLINK, și anume Alexandra Bistran, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Iosif Vulcan, care a ascultat albumul:

ALEXANDRA BISTRAN

„Noul album BLACKPINK intitulat The Album este pe departe cel mai minunat până acum și a devenit albumul meu K-Pop preferat. Acesta a avut un milion de precomenzi, iar în prima zi s-au vândut 590.000 de cópii, fetele bătând recordul. Acest lucru chiar m-a uimit și a fost o veste genială.

Cel mai tare m-au surprins piesele din album. Fetele chiar eu reușit să se întreacă și să realizeze ceva mai minunat decât până acum. Deși piesele au un aer familiar, ele au și elemente noi. Consider că fiecare piesă are ceva unic și reușesc să transmită un mesaj. 

Piesa How You Like That pentru mine reprezintă ideea unui suflet tânăr și neastâmpărat, care se răzvrătește împotriva unei societăți manipulatoare sau împotriva unor părinți prea prudenți și are o viață mai fericită astfel. Chiar și în MV putem vedea cum la începutul videoclipului fetele suferă și sunt într-un loc trist, rece și întunecat, iar spre final ajung să fie fericite și sunt precum zeițele, iar nimeni nu mai încearcă să le controlează, și fac tot ceea ce poftesc.

Următoarea piesă, Ice Cream, este o colaborare cu cântăreață americană, Selena Gomez. Aceasta are un ritm vesel și este o piesă de vară. Consider că tema melodiei este iubirea față de vară, care se simte de parcă va dura o viață. A doua temă este evident vara. MV-ul le aduce pe fete împreună, cu toate că a fost filmat în platouri diferite, datorită pandemiei.

Pretty Savage”are un început și ritm diferit de restul pieselor lor. Aceasta este adresată haterilor lor și spune că ele sunt superioare. Nu le pasă de cei care nu le apreciază, ele ajungând unde sunt prin muncă. Acum fac senzație și unii oameni le urăsc din gelozie.

Colaborarea cu Cardi B, Bet You Wanna, ne face să ne simțim foarte siguri pe noi. Acest cântec trezește sentimentul de cunoaștere a propriei tale valori și te face să te simți de parcă știi că lumea te vrea.

Lovesick Girls te lovește cu un val de emoții. Cred că acest cântec este cel mai relatabil, deoarece toți vrem să fim iubiți și ne dorim o iubire perfectă, doar că aceasta nu există. Cu toate acestea, noi ne ținem de bucata de iubire rămasă, chiar dacă persoana cu care odată am fost fericiți ne rănește constant. Personal, cântecul m-a făcut să plâng, mai ales la versul care zice că „sunt un nimeni fără durerea asta”.

„Noi ne-am născut să fim singuri / Dar de ce mai căutăm iubirea?” este întrebarea căruia îi caut un răspuns, căci „niciun doctor nu mă poate ajuta când sufăr din dragoste”.

Chiar și în MV putem vedea clar toată suferința provocată de iubire. Rap-ul Lisei mă duce cu gândul la personajul DC, Harley Quinn, care a suferit și ea din iubire, datorită masculinității toxice. Ce ne învață acest cântec este că prietenia adevărată durează toată viața și că numai ea poate ajuta o inimă frântă.

Cântecul Crazy Over You are un beat nou și ne arată în detaliu ce poți face din cauza iubirii, cu câtă perfecțiune poți pregătii totul, doar ca să te asigur că te va iubi înapoi persoana dorită.

Love To Hate Me este piesa care ne zice că atunci când începem să realizăm că o persoană iubește doar să ne urască, aceasta nu merită timpul nostru prețios.

Ultimul cântec, You Never Know m-a dat pe spate. El ne zice că nu cunoaștem o persoană cu adevărat, doar dacă umblăm în pantofii ei. Sunt de acord cu acest lucru. Este foarte ușor să judeci pe cineva, cu toate că nu cunoști persoana. Poate aceasta a trăit ceva ce a făcut-o să se comporte așa. Ca o persoană care a primit multe etichete de-a lungul vieții, mă simt de parcă sentimentele mi-au fost puse într-un cântec, ceea ce mă face să apreciez piesa și mai tare.

Cu toate acestea spuse, acest album are o semnificație sufletească pentru mine și doresc să îl achiziționez, fiindcă fetele au muncit din greu la el.” 

Surprizele oferite de această trupă nu se termină aici, pentru că în 14 octombrie vor lansa un documentar Netflix despre povestea lor.

Rămâneți cu ochii pe LOGO Paper, pentru a afla mai multe!

ELENA IGAȘ

ELENA IGAȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: