ANDREA BEATRIX: O lume tot mai rece și tot mai rea

Fiecare dintre noi a avut măcar o dată nevoie de ajutorul cuiva și am fost refuzați, „atinși” de oameni de la care nu ne-am fi așteptat.

Apoi am suferit, am zâmbit și am luat-o de la capăt, ori de câte ori a fost nevoie… singuri, fără ajutorul mult așteptat.

Totuși, nu m-am descurajat, nu am căutat răspunsuri, nu am dat înapoi, doar m-am trezit la realitate: în ziua de azi nu poți conta pe nimeni.

Așa e viața, așa devin oamenii și eu accept asta!

Am murit și am înviat de mai multe ori, am pus deoparte, am adormit cu visul neîmplinit, m-am întrebat, m-am minunat, am căutat răspunsuri în viață și am ajuns la concluzia că poți alege să fii o victimă și să privești  neputincioasă la ce ți se întâmplă sau poți să fii un învingător, care consideră că fiecare experiență îți este oferită cu scopul de a crește.

Am ajuns doar să îi compătimesc pe acei oameni pe care nu mă pot baza și sper că vor reuși să devină adulți demni, care să merite respectul și dragostea de care depind atât de mult sufletele lor singure.

E din ce în ce mai greu, mai rău, mai rece în lumea asta plină de prea mult…

„Suntem

generația

care are

totul,

dar

nu preţuiește

nimic”

Multă minciună, multă răutate, multă invidie, multă ignoranță ,multă nesiguranță, multă frică și multă dorință de a demonstra „cine sunt eu”.

Prea puțină iubire, toleranță și întelegere.

Atât de „prea multe” ne lasă în derivă!

Aruncăm cu pietre în ceilalți… e atâta ploaie în oameni! Răutatea izvorăște de peste tot, deși știm bine că e o boală corozivă pentru suflet. Astfel ajungem să ne otrăvim sufletul și ne irosim viața, iar în final ne punem sufletul pe tavă  invidiei, urâtului și răului.

Suntem o generație care nu știe să prețuiască ce are, care nu ar ajuta pe nimeni, care are totul, dar nu preţuiește nimic.

Suntem generaţia care nu zâmbește, care tot timpul e nervoasă, care nu știe – mai precis, nu vrea – să ajute și să își ceară iertare.

Am învăţat să înţeleg că unii oameni au nevoie de tine un timp, apoi îşi fac bagajele și pleacă din viața ta, dar nu înainte de a lua o parte din sufletul tău. Apoi locul le este luat de alte suflete şi tot așa…

Dar fiecare om din viaţa noastră ne învaţă ceva. Indiferent că e bine sau că e o experienţă mai neplăcută, dar ne învață ceva!

Am întâlnit fel de fel de oameni şi de la fiecare am învăţat ceva. Fiecăruia i-am dat câte ceva: unora – timp, o vorbă bună; altora – părţi întregi din sufletul meu.

Toţi care au intrat în viaţa mea au și ieșit cu ceva – de asta sunt sigură, ca și de faptul că multe vieţi pot fi salvate cu un zâmbet şi o vorbă bună.

Avem nevoie de bucurii, de trăiri, de amintiri frumoase şi de vise împlinite, pentru a face față acestei lumi tot mai reci. Fără ele, suntem pierduţi!

Mulți încearcă să te doboare, să îţi frângă aripile, să te mintă, să nu te ajute când ai nevoie o mână de ajutor, să profite de tine și de bunătatea sufletului tău. Mulți te vor răni de multe ori, însă tu poți învăţa după fiecare încercare, dacă vrei.

Niciodată nu te înjosi și nu te întrista pentru nimeni și nimic! Pur şi simplu mergi mai departe, uită-i pe acei oameni care nu aduc fericirea în viața ta şi construieşte-ţi viaţa pe care vrei să o trăieşti, continuă să ai demnitate, respect de sine și păstrează-ţi frumuseţea sufletului în așa fel încât să nu dai șansa nimănui să te calce în picioare.

Ne te lăsa pierdut printre oameni și alegeri! Descoperă acei oameni care răspândesc fericirea! Trăiește-ți visurile și nu te lăsa doborât de oameni falși și răi!

Viața nu este o luptă, ci o șansă de a deveni umani. Viața nu este despre cine rămâne în picioare.

Nu mai judeca dureri, lacrimi, zâmbete, alegeri și gesturi.

Arată recunoştinţă celor care te susţin și te învaţă!

Încearcă să îți păstrezi sufletul curat într-o lume tot mai rece și tot mai rea, care, din păcate, nu promovează mult bine!

ANDREA BEATRIX PODARU

ANDREA BEATRIX PODARU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: