«Vacanța în pandemie»

Clubul Kiwanis Art Oradea invită tinerii taletați în domeniul creației literare, a muzicii sau a artelor plastice să se înscrie la un concurs inedit, cu titlul Vacanța în pandemie.

„În urmă cu câteva luni, am desfășurat un proiect de succes, Arta în pandemie, a cărui premiere a avut loc recent. Dorim să continuăm să descoperim tineri creativi, lansându-le provocarea de a crea în domeniul lor preferat-literatură, muzică, arte plastice”, a spus președinta clubului KAO, Cristina Derban.

Tinerii cu vârste între 15 și 20 de ani sunt invitați să se înscrie pe e-mail clubulkiwanisartoradea@gmail.com, în perioada 1 octombrie – 15 noiembrie, la una din cele trei secțiuni: lucrări literare, muzică sau arte plastice.

„Proiectul cultural-artistic își dorește stimularea interesului pentru cultură și arte, la nivel local și județean, și dezvoltarea cooperării și colaborării intre Asociația Kiwanis Art Oradea și instituțiile de învățământ in județ”, a declarat Carmen Polman, noul guvernator al Districtului Provizoriu Kiwanis Romania și membru al KAO.

În cazul lucrărilor literare, care pot fi eseu, povestire, descriere, cerința este de a avea între 2000-5000 de caractere, scrise cu dimensiunea de 12, la un rând și jumătate, font Times New Roman. Poezia nu trebuie sa se incadreze în această normă.

 Creația plastică poate include lucrări grafice, picturi, afișe, fotografii. 

 La secțiunea creație muzicală, sunt așteptate compoziții muzicale instrumentale, corale sau vocale.

„Rugăm participanții să precizeze în email-ul trimis numele și prenumele tânărului, vârsta, profesorul coordonator, instituția de provenientă și orașul, odată cu lucrarea atașată. Lucrările vor fi jurizate de specialiști în domeniile literar și artistic. Tinerii vor obține premii atractive și diplome”, a adăugat Diana Cîrmaciu, casierul și membrul KAO.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: