ELENA: Campionii mondiali K-pop pe ecranele orădene

K-pop, sau muzică pop coreeană, e un gen muzical caracterizat prin împletirea mai multor stiluri muzicale: pop, muzică electronică, hip hop, rock, R&B. În ultimii ani a întâlnit un succes surprinzător pe plan internațional, trupele numeroase de fete sau băieți câștigând inima a milioane de adolescenți și tineri adulți. 

ALEXIA MATEAȘ și ALEXANDRA BISTRAN. Sursă foto: arhiva personală Alexia Mateaș

„Născut ca un idol k-pop, dar reincarnat ca artist”, trupa BTS este cea mai populară. Cu fiecare piesă pe care o scot, bat un record mondial, cum e melodia Dynamite, care în primele 24 de la publicare a avut 101 milioane de vizualizări, sau melodia DNA, care în prezent are peste un miliard de vizualizări. 

Aceștia au fani peste tot prin lume, sau ARMY cum le spun ei. Așadar, cam orice adolescent a auzit cel puțin o dată în viață sa de BTS. Cum ARMY sunt atât de numeroși, era inevitabil să nu apară evenimente in România dedicate lor.

Pe data de 24 septembrie, la Cinema Palace, în jurul orei 18:00, filmul BTS Break The Silence a fost disponibil fanilor, care chiar de la început acestuia și-au arătat susținerea, cântând și purtând haine înscripționate cu logo-ul și numele trupei BTS.

Normele ne-au impus să stăm câte o persoană la două scaune, iar biletele s-au epuizat rapid, sala fiind plină cât vedeai cu ochii. La un moment dat fanii și-au pornit blițul de la telefon, făcând valuri pe ritmul melodiei.

Am reușit să obţinem câteva declarații de la două admiratoare ale trupei BTS, eleve în clasa a XI-a la Colegiul Național Iosif Vulcan, prezente la eveniment.

„Vreau să încep prin a spune că atmosfera din sala de cinema a fost una nemaipomenită, deoarece, cu toate că a fost un loc liber între noi, ne-am simțit la fel de apropiați ca până acum. Mi-a plăcut foarte mult că am reușit să retrăiesc euforia celorlalte filme.

Sursă foto: arhiva personală Alexia Mateaș

Filmul a fost și mai minunat ca celelalte și a avut mai multe referințe pe care le-am înțeles căci eram deja ARMY când s-a filmat. Totul a fost un rollercoaster emoțional pentru mine, însemnând că am râs și plâns. Cu siguranță m-am simțit mai aproape de băieți și chiar aveam nevoie de mesajul lor: Love yourself. BTS m-au învățat să mă iubesc pe mine și simt cum am parcurs împreuna cu ei aventura de a mă descoperi.

Mi-a plăcut și să mă revăd cu mulți ARMY pe care îi știam, dar și că mi-am făcut prieteni noi. Am simțit că nu am trăit singură filmul și că ei înțelegeau ce simt. 

Un alt lucru care mi-a plăcut foarte mult a fost faptul că m-am simțit ca la un concert de-al lor. Aș fi dorit ca filmul să fi avut mai multe cântece incluse, dar și așa consider asta o experiență de neratat și sunt foarte fericită că am fost. Mă simt binecuvântată de BTS că am luat parte la așa ceva și îi simt mai aproape de mine, înțelegând prin ce-au trecut fiecare”, ne-a spus Alexandra Bistran. 

„Acesta este al patrulea film BTS de pe marile ecrane. Să fiu sinceră, cu fiecare film vizionat, interacțiunile între fani devin din ce in ce mai memorabile. La primul parcă nu cunoșteam pe nimeni iar acum am început sa salut oamenii imediat ce am întrat in sala, cunoscându-i pe mulți. E special cum un simplu film poate aduna atâția oameni laolaltă. Prima scenă din film ii arata pe băieți mâncând. Un moment amuzant a fost atunci când cineva din sala le-a urat “poftă bună”. Mi-a amintit de un live de-al lui Jin când cineva l-a rugat sa își împartă mâncarea cu el/ea, iar Jin i-a spus să-și cumpere propria porție. Iconic! 

Pe parcurs, fiecare membru a avut cate un moment solo în care a rupt tăcerea povestind ce se întâmplă în spatele scenelor și cum procedează pentru a rămâne pozitivi. Nu a lipsit cântecul nostru special Magic Shop. Cântecul este despre momentele triste din viață și învingerea lor deschizând un magazin magic în inima ta, cu versurile care ne unesc, So show me, I’ll show you. E minunat să vezi atâtea persoane care au învățat să se iubească pe sine datorita muzicii și mesajului celor șapte. Cum spunea Kim Namjoon , liderul trupei: «Aceste defecte si greșeli sunt ceea ce mă construiesc pe mine, formând cele mai luminoase stele din constelația vieții mele. Am ajuns să mă iubesc pe mine însumi pentru cine sunt, pentru cine am fost si pentru cine sper sa devin».

Sursă foto: arhiva personală Alexia Mateaș

În încheiere, as vrea sa spun ca experiența acestui film si de asemenea a celorlalte trei nu ar fi fost posibila dacă nu as fi acceptat să intru in această comunitate iubitoare și susținătoare sau să merg în această călătorie a iubirii de sine alături de ei. A fost o experiență magică și plină de emoții. Nu uitați că în 20 noiembrie va apărea noul album BTS, BE, produs în întregime de cei șapte băieți. Ținta noastră e 7 milioane de precomenzi. Grammy, păzea că venim!”, ne-a spus Alexia Mateaș.

Până la evenimentele următoare, rămâneți cu ochii pe LOGO Paper!

ELENA IGAȘ

ELENA IGAŞ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: