To be continued

Dragi colegi,

Numele meu este Sebastina Papai, sunt clasa a XII-a, la profilul Matematică-Informatică, Intensiv Informatică, iar după o lungă activitate în cadrul Consiliului Școlar al Elevilor, m-am decis ca în acest an școlar să candidez pentru funcția de reprezentant în cadrul Consiliului de Administrație.

Ce este și cu ce se ocupă Consiliul de Administrație? Consider că răspunsul la această întrebare trebuie să îl știe fiecare dintre noi. 

Consiliul de Administrație este organul principal de conducere al unei unități de învățământ, capabil să ia decizii care să treacă peste cele ale Direcțiunii.

Așadar, reprezentantul din partea elevilor în cadrul acestui consiliu este responsabil de a face ascultate nevoile voastre și trebuie să depună maxim de efort pentru a le soluționa alături de ceilalți membri ai consiliului.

Ce consider eu că mă recomandă pentru această funcție? În primul rând, activitatea îndelungată în cadrul Consiliului. Astfel, în decursul anului școlar 2018-2019 am avut funcția de avocat al elevului, urmând ca în anul școlar 2019-2020 să dețin funcția de vicepreședinte.

Printre numeroasele evenimente în care m-am implicat, inclusiv în timpul pandemiei, se numără activitatea organizată alături de Academia „Antrenor de Viitor”. Mai apoi, Târgul de Carte, evenimentele de Dragobete etc. Am încercat constant să aduc bucurie și relaxare în viața colegilor mei, pe lângă orele riguroase de muncă și implicare, atât din partea voastră, elevii, cât și din partea cadrelor didactice. 

În al doilea rând, capacitatea de dezbatere, punctualitatea, arta oratoriei, sinceritatea, devotamentul, implicarea, flexibilitatea în gândire și adaptabilitatea le consider atuuri suficient de relevante pentru funcția de reprezentant în Consiliul de Administrație.

De ce am menționat adaptabilitatea și flexibilitatea în gândire și acțiune? Aflându-ne într-o situație mai dificilă, consider că trebuie să reușim să ne adaptăm, să ne mobilizăm, să fim cât mai flexibili, pentru a continua activitatea consiliului, adaptată noilor imperative specifice școlii în vreme de Covid.

Concluzionând, doresc să contribui la dezvoltarea unei educații performante și să mă implic profund în tot ce ține de desfășurarea sistemului educațional în Colegiul Național Onisifor Ghibu, întrucât agenții principali beneficiari ai educației suntem noi, elevii.

Misiunea mea este de a vă oferi o voce care să fie realmente ascultată și luată în considerare!

SEBASTINA PAPAI

SEBASTINA PAPAI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: