IOANA: Școala online este viitorul

Vacanța s-a terminat, iar școala a început, într-adevăr, cu măsurile de siguranță Covid-19. Un virus de gripă care și-a făcut apariția în China, răspândit apoi în lume.

Pentru a ne proteja de acest virus, care se transmite prin aer de la un individ la altul, ne trebuie o mască sanitară și un dezinfectant de mâini (preferabil spirt). Nu suntem obișnuiți cu măsuri care ne limitează atât de mult mișcarea.

Haideți să vedem opiniile câtorva tineri despre aceste măsuri. Ei sunt toți elevi și au în jur de 15 ani.

IOANA IOVA

„Masca nu este bună, nu pot să respir!”

Aceasta este o opinie a multora dintre copii și tineri, care se plâng că nu se poate respira cu mască. În același timp, nu se pot auzi la fel de bine, pentru că masca atenuează sunetul vocii.

Copiii spun că acest obiect cu care stau pe față timp de 40 de minute îi afectează și psihic, și fizic. În multe cazuri, masca este contraproductivă.

Masca te poate ascunde de ceilalți – acesta este un punct forte al său. Mijloacele electronice de comunicare sunt cele care ne ascund emoțiile și adevăratele intenții, dar acum, că avem o mască și fizic, ne putem ascunde mai bine. Putem zâmbi dacă ceva ne face să râdem, strâmba sau înfuria fără ca o altă persoană din clasă sau profesorul să-și dea seama.

Purtatul măștii poate fi evitat dacă orele se țin online. Unii elevi spun că școala online este mai bună decât cea fizică și e preferată de liceenii pe care nu prea îi interesează școala. Te poți juca pe calculator fără ca profesorul să știe sau să treci pe modul „Reconectează” și să-l induci în eroare pe profesor cum că nu-ți merge Internetul.

Școala online e dezavantajoasă pentru elevii din clasele primare, din clasele a VIII-a și a XII-a.

Acesta este punctul forte al școlii fizice: înveți, auzi (cât poți) și notezi lucrurile importante ale orelor. La școală putem și socializa, dar dacă avem masca pe figură tot timpul, doar la educație fizică putem cu adevărat socializa. Omul este construit să socializeze (lucru ce se vede cel mai bine la copii), așa că micuții se bucură cel mai mult că sunt la școală, chiar dacă nu pricep ce se întâmplă în restul lumii.

Poți crede că până acum 2020 a fost un an cât se poate de urât sau că a fost chiar convenabil să stai acasă și să te joci pe calculator, dar nu știm ce va urma mai departe.

Va trebui să purtăm mască tot timpul de-acum înainte?

Școala online este viitorul și cu siguranță lucrurile obișnuite nu vor mai fi la fel.

IOANA IOVA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: