ANDREEA: Fă bine dacă poți!

Ca în fiecare an, și în acesta se fac înscrieri pentru Clubul Interact Oradea, care își primenește componența.

Interact Oradea este o organizație care adună adolescenți cu vârsta între 12-18 ani, care au înclinații spre voluntariat și au dorința de a face bine în jurul lor.

O reuniune a membrilor Interact

Reuniunile acestui club au loc o dată pe săptămână (până la pandemie, acestea se țineau la CN Emanuil Gojdu, dar în prezent locația s-a mutat în Amfiteatrul Cetății Oradea). 

 Pentru a vă înscrie, accesați link-ul Formular de înscriere în Interact Oradea 2020, trimiteți formularul completat și așteptați să fiți invitat la interviu.

Q&A

 Președintele actual este Cristina Dobai, care a absolvit la CN Onisifor Ghibu și ne-a oferit răspuns la câteva întrebări.

CRISTINA DOBAI

Ce beneficii are un membru Interact?

CRISTINA DOBAI: Beneficiile pe care ți le oferă în primul rând un club de voluntariat sunt nenumărate. Acestea sunt atat pe plan personal, cât și pe plan profesional. 

Ceea ce gasesc eu special în această organizație este ambientul familial, dorinta de implicare si devotamentul pentru proiecte si comunitate, calități pe care mulți le-au dezvoltat în timp în această organizație și cu ajutorul oamenilor. 

Deși mulți se înscriu în aceste ONG-uri  gândindu-se la diploma care atestă implicarea lor în club și care îi va ajuta la facultățile din afara țării, sunt beneficii mult mai importante. Aici tinerii vor participa la activități de îndrumare profesională, vor avea șansa să clădească proiecte de succes, dezvoltandu-și totodată abilități de leadership și lucru în echipă și, să nu uităm, cel mai important, vor ajuta oameni.

Ce beneficii ți-a adus ție Clubul Interact?

CRISTINA DOBAI: Când am decis să fac parte din această organizație, nu mă gândeam că voi ajunge în punctul în care să o si conduc. 

Deși la început cunoșteam abia trei din 50 de persoane, m-am integrat destul de repede și am găsit aici un ambient extrem de plăcut.

Pentru mine, personal, Interact este mai mult decat o organizație, deoarece am investit mult timp și multe sentimente în acest club, iar rezultatele au fost pe măsură. Am reușit să ies din zona mea de comfort într-un mod extrem de productiv și satisfăcător. Am ajutat oameni din punct de vedere financiar și material, însă aceștia ne-au oferit nouă, membrilor Interact, adevărate lecții de viață. Am cunoscut persoane cu care am creat strânse legături. 

Le recomand tinerilor să nu rateze șansa de a face parte dintr-un club de voluntariat, dar mai ales din Interact, unde vor avea parte de experiențe unice, constructive și frumoase.

Interact Oradea numără printre membrii săi mai mulți elevi de la CN Onisifor Ghibu, care și-au început deja o activitate civică, de exemplu Dalia Moșuț din XII B. 

MARIUS DUMITER

Ne putem mândri cu faptul că Marius Dumiter, un absolvent al liceului nostru din promoția 2018, ocupă funcția de vicepreședinte al Clubului Rotaract Oradea, organizație înrudită cu Interact, dar dedicată unei categorii de vârstă superioare. 

ANDREEA POP

ANDREEA POP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: