EMANUEL: Oameni și motoare

După cum presupun că știți unii dintre voi, pot spune că sunt un mare pasionat auto.

EMANUEL GAVRILĂ. Sursă foto: arhiva personală

Vreau sa încep cu cuvintele spune de Ion Țiriac intr-un interviu: „Omul a fost din trecut atras de mijlocul de locomoție.” Toți oamenii din trecut, din epoca medievala si pana in prezent, au fost atrasi de vehicule (trăsuri) si autovehicule.

Însa la acest capitol se face diferenta in intensitatea atractiei față de aceste mijloace de locomotie.

Copiii, în general elevi băieți, au inceput sa simta atractia fata de masini dupa ce au vizonat unul dintre filmele din seria Fast & Furios. Probabil ca unii dintre ei au mostenit pasiunea, iar alti abia au descoperit-o dupa ce au dat peste aceste filme. În general baietii sunt atrasi de masini, dar aceste serii de filme te fac pur si simplu sa te indragostesti tot mai tare de masini.

Pentru cei care nu ne inteleg, vreau sa va spun că, atunci cand te afi la volan ca pasionat, exista o stransa si puternica legatura intre om si motor. Uneori, cand de exemplu nu am o stare foarte buna de spirit, cand sunt plictisit sau fara chef de absolut nimic, primul lucru pe care il fac e sa accesez Internetul si sa caut un videoclip legat de masini sau pur si simplu vizionez un testdrive, unde vad si ascult motorul uneia.

„Viața

e prea scurtă

ca să

conduci

mașini

plictisitoare”

Poate va intrebati de ce tinerii care abia au obtinut permisul de conducere conduc cu viteza mare sau efectiv merg turat cu masinile. Este foarte simplu de explicat: în mare parte, toti se bucura sa auda sunetul motorului cat mai tare, fiind bucurosi ca intr-un final au ajuns sa poate face legal acest lucru, chiar daca au facut-o si inainte, fara a fi legal.

Foto: Emanuel Gavrilă

Si pot, efectiv, sa controleze motorul, vehiculul, in mare parte.

Majoritatea pasionatilor auto il au ca idol pe Paul Walker sau pe Vin Diesel. Sincer, eu ma vad ca unul dintre ei, în sensul ca stiu foarte multe lucruri despre masini si cam aproape orice se află sub capota multora.

Doresc sa inchei acest material cu un citat al lui Paul Walker. „Viața e prea scurtă ca să conduci mașini plictisitoare”. Si cred ca acest lucru l-ar putea spune orice pasionat.

Dar, din punctul meu de vedere, fiecare marcă și model al unei mașini este special în felul său.

EMANUEL GAVRILĂ

EMANUEL GAVRILĂ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: