La piatra de hotar

La ceremonia desfășurată vineri, 26 iunie, în curtea Colegiului Național Onisifor Ghibu Oradea, organizată cu ocazia absolvirii claselor a XII-a, Adela Cipleu din XI A li s-a adresat absolvenților, în numele colegilor ei de generație.

Redăm mai jos intervenția acesteia:

adela

ADELA CIPLEU. Foto: Viviana Rad

Onorat auditoriu, dragi colegi, absolvenții clasei a XII-a,

Ultimul sunet de clopoțel, emoții puternice în suflet și amintiri prețioase căpătate în universul vast al gândurilor. Doisprezece ani importanți ai vieții voastre au trecut cu repeziciunea suflării vântului, rămânând însă pecetluiți în locul frumoasei formări a ființei… școala.

Astăzi, sentimentele și trăirile voastre răsună puternic prin forța incredibilă a luptei cu timpul. Astăzi, simțiți cu desăvârșire rolul școlii în viețile voastre. În ciuda interminabilelor ore de studiu și amalgamului de trăiri intense dinaintea fiecărui test, prin intermediul prieteniei voastre pure, s-a creat o familie frumoasă și împlinită. În decursul acestor patru ani de liceu, am admirat dăruirea și curajul vostru de a vă pune în valoare pasiunile, talentele, demonstrându-ne astfel că totul este posibil, având voință temeinică în suflet.

Se spune că timpul este făuritorul celor mai fascinante momente umane, iar repeziciunea acestuia nu înseamnă decât o lecție în ceea ce privește prețuirea fiecărui moment. Întreaga viață a omului este o drumeție țesută cu firul efemer al timpului, încărcată de suișuri și coborâșuri, bucurii și necazuri, succese și dezamăgiri. Acum, dragi absolvenți, ați ajuns la o piatră de hotar, care unește universul vârstei de aur al copilăriei cu universul maturității plin de enigme. De acum înainte, veți descoperi tainele maturității, luptând contra furtunilor care se vor ivi pe drumul vostru, însă, indiferent de intensitatea acestora, având curaj, veți putea demonstra că sunteți făcuți pentru a fi cei mai buni.

La finalul poveștii voastre, sunteți datori timpului cu o lecție necesară, care se impune a fi învățată, și anume prețuirea fiecărei clipe pe care v-o oferă viața, până și momentul prezent ce vă adună împreună sufletește printr-un legământ etern și indestructibil. Mai mult ca niciodată, nu vă puteți îmbrățișa, dar zâmbiți-vă unul altuia și fiți recunoscători pentru trăirile la unison pe care le aveți. Nu este ușor să închideți poarta capitolului trecut din viețile voastre, întrucât face parte din ființa voastră, fiind o etapă ce v-a împlinit, ce v-a înălțat spre adevărata desăvârșire. Prezentul este însă tot ceea ce contează în aceste momente emoționante și încărcate de melancolie. Trecutul a rămas în urmă, însă viu și strălucitor înlăuntrul vostru.

Ceea ce dorim să vă transmitem este ce am învățat și noi pe parcursul acestor ani împreună. Păstrați prietenia dintre voi vie, indiferent ce drumuri veți alege fiecare. Nu uitați unul de celălalt. Pentru că atunci se pierd sclipiri din ceea ce ați însemnat. Mergeți pe drumul vieții cu încredere și dragoste nețărmurită în suflete. Înfruntați obstacolele din viață prin curajul, pasiunea și dorința voastră de a schimba negativismul înconjurător. Trăiți cu toată ființa voastră și nu regretați absolut nimic din ceea ce ați săvârșit de-a lungul acestor ani minunați.

Vă dorim mult succes, dedicare și încredere absolută în tot ceea ce vă pregătiți în viață!

În final, noi, colegii voștri din clasa a XI-a, vă lăsăm următorul mesaj, pe care să-l purtați cu voi oriunde veți merge: „Odată ghibist, ghibist până la capăt!”

ADELA CIPLEU

adela2

Foto: VIVIANA RAD

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: