SZABO & BAR: Adela în finală la Olimpiadă. Plus AUDIO

Adela Cipleu, elevă în clasa a X-a A, o are ca dirigintă pe doamna profesoară Nicoleta Cipleu. Adela va participa la Olimpiada națională de limba germană și a fost de acord să ne răspundă la câteva întrebări.

ADELA CIPLEU arhiva personala

ADELA CIPLEU

Adela face germană încă din clasa a V-a, iar până în momentul de față nu a luat niciodată ore în particular la această materie. În anii trecuți aceasta a participat și la Olimpiada de limba română, însă în acest an s-a hotărât să se pregătească temeinic pentru Olimpiada de germană.

La această olimpiadă Adela a ales să participe din proprie inițiativă și datorită pasiunii pe care o are față de această limbă. Susține că este o experiență în urma căreia poate spune că „munca-i sfântă”.

Pregătirea o face împreună cu doamna profesoară Gulyaș Andrea, prin muncă individuală la școală. În general se pregătește timp de două-trei ore pe zi, iar când are o zi mai aglomerată alocă pregătirilor măcar o oră.

„Am avut mari emoții pentru faza județeană,m-am pregătit enorm, iar Dumnezeu mi-a răsplătit munca, luând premiul I și astfel calificându-mă la faza națională”, susține Adela.

Sfatul acesteia pentru cei care doresc să participe la diferite olimpiade este „să înceapă să se pregătească cu mult timp înainte, muncind zilnic cu toată seriozitatea, consecvența și perseverența. Și dacă la acestea se adaugă pasiunea de a munci, nu poți să fii decât «condamnat» la succes. Le doresc tuturor celor care se pregătesc în această perioadă pentru diverse olimpiade ca drumul să le fie pavat cu pietrele succesului!”

Cristea Alexandra, sf-Facebook

Alexandra Cristea

Alexandra Cristea, colegă a sa de clasă, ne spune că „Adela este una dintre cele mai bune prietene ale mele, este o fire calmă, dar și impulsivă uneori. Știe mereu ceea ce vrea și mereu reușește să ajungă acolo unde își propune, știe cum să procedeze în orice situație, respectă toți profesorii și nu se manifestă cu superioritate, asta având în vedere că mama ei este diriginta noastră. Respectă toate cerințele școlii și este una dintre elevele noastre la etapa națională.”

Faza națională va avea loc în perioada 5-12 mai la Brașov, iar noi îi dorim Adelei mult success!

SZABO PAULA szabopaula12@gmail.com, ROXANA BAR roxanabar67@gmail.com

 

One comment

  1. Carina

    E și calma și impulsiva? 😂 da hotărați-vă asupra trăsăturil, doar nu e bipolară

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: