PATRIC & SAMUEL: Lista neagră carantinată

În această perioadă, oribilă din punctul nostru de vedere, am vrea să vă propunem serialul The Blacklist, dacă sunteți interesați de acțiune, crimă și suspans.

blacklist

Este un serial apărut în anul 2013, ajungând la al șaptelea sezon în acest an 2020, fiecare sezon conținând câte 22 de episoade de aproximativ 40 de minute fiecare. Filmul are la bază o echipă FBI care își unește puterile cu un mare mafiot pentru a distruge o serie de alți mafioți.

The Blacklist ne prezintă povestea lui Elizabeth Keen (Lizzy), o tânară agentă FBI, specializată ca profiler. Aceasta pășește într-o aventură încă din prima zi de lucru, atunci când este aleasă de Raymond “Red” Reddington ca persoană de contact. Acesta este considerat a fi unul din primele zece „cele mai căutate persoane de către FBI”. Fost ofițer de marină, viața lui Red a luat o întorsătură neprevăzută și a devenit un infractor recunoscut în America. Care-i legătura lui cu tânăra agentă? Ei bine, aceasta-i întrebarea pe care ne-am pus-o pe întreg parcursul serialului și, când ești sigur că ai găsit răspunsul, fii sigur că de fapt Raymond ți-a jucat o festă și tot nu ai aflat ce-l leagă de Lizzy.

Raymond “Red” Reddington este interpretat de actorul american James Spader, în vârstă de 59 de ani, acesta fiind sufletul serialului. Red este genul de personaj cu glumele mereu în program și o inteligență aparte, un răufăcător pe care n-ai cum să nu îl îndrăgești. Este un criminal din cei mai răi, dar în același timp un criminal cu un anumit cod moral, pe care doar el îl înțelege.

Din echipa FBI care ia parte la aventură alături de Elizabeth si Red îi mai avem pe agenții Donald Ressler, Harold Cooper, Aram Mojtabai și Samar Navabi. Tom Keen este soțul lui Elizabeth în serial și un ajutor de nădejde în treburile mai puțin ortodoxe de care au nevoie Elizabeth și Red.

Din punctul nostru de vedere, James Spader este sufletul acestui serial. În momentul în care el nu-l va mai interpreta pe Red Reddington, serialul se va duce abrupt la vale.

E un serial plin de clișee, dar cu toate acestea este amuzant și nu poți să te oprești din a-l urmări.

PATRIC ANDRAȘ, SAMUEL VAIDA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: