DANIEL: Evoluție clară a jocurilor video

Doom Eternal este un joc video lansat în data de 20 martie 2020, apărut pe Xbox One, PlayStation 4, Stadia și Microsoft Windows.

doom_eternal_4K_art-2060x1159

O versiune pentru Switch e planificată să apară anul acesta.

Jocul a fost făcut de compania americană id Software și a fost publicat de Bethesda Softworks, Doom Eternal fiind o continuare a jocului Doom din 2016.

Doom Eternal și Doom au primit recenzii pozitive atât din partea criticilor, cât și a fanilor reușind astfel să readucă la viață această serie care a revoluționat jocurile video în 1993, odată cu apariția primului joc al seriei, Doom 1.

id Software a reușit din nou să facă imposibilul și să arate lumii că ei au rămas după tot acest timp maeștri FPS-urilor (First Person Shooter), utilizând talentul lor incredibil pentru a produce schimbări în mediul jocurilor video.

Doom Eternal te pune în locul Doom Slayer-ului, un om capabil de o agilitate excepțională, care își folosește aceste abilități pentru a scăpa omenirea de o invazie a Iadului.

Povestea jocului este interesantă în special pentru fanii seriei, aceasta fiind cea mai complexă poveste din întreaga serie, care nu s-a concentrat niciodată pe poveste, ci pe acțiune, aici fiind locul în care Doom Eternal excelează cu adevărat.

Fiind un personaj foarte puternic, protagonistul acestui joc îi permite jucătorului să simtă această putere în timpul acțiunii, jucătorul având nevoie de agilitate si strategie pentru a ieși învingător.

Doom Eternal îi ofera jucătorului o stare perpetuă de putere și satisfacție în timpul acțiunii, care a fost descrisă de id Software drept „un joc de șah”. Acest sentiment stă la baza originalității acestui joc, ceea ce îl transformă într-o experiență rar întâlnită în gaming.

Doom Eternal nu este un simplu joc, este o experiență unică, demonstrând că jocurile au devenit o  nouă formă de artă, o experiență la fel de puternică precum cea a unui film sau serial și și-a consacrat deja locul drept unul dintre cele mai bune jocuri ale deceniului, un deceniu care abia a început.

DANIEL PUȘCAȘ

daniel puscas

DANIEL PUȘCAȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: