La pas cu noile tehnologii

Secția Filologie – Jurnalism derulează un sondaj în rândurile elevilor CN Onisifor Ghibu, pe marginea cursurilor online.

Iată opiniile Dianei Marinău din 9 C, secția Matematică – Informatică, diriginte prof. Corina Curilă.

Diana Marinau

DIANA MARINĂU

Ce lecții se pretează mai bine la abordarea online?

DIANA: Din punctul meu de vedere, orele de TIC și de informatică sunt cele mai potrivite  abordării online, întrucât și în timpul școlii ne foloseam tot de mediul online și de calculator.

 

Ce părere ai despre ponderea egală, din punct de vedere al duratei, al orelor la materii pentru Bac, respectiv cele din care nu se da Bac-ul?

DIANA: În cele 30 de minute acordate fiecărei lecții putem învăța atât lucruri interesante pentru cultura noastră generală în ceea ce privește materiile din care nu se Bac-ul, cât și strictul necesar în ceea ce privește materiile din care vom da Bac-ul.

 

Care este câștigul susținerii orelor online? Ce se pierde la orele online?

DIANA: De când am început “școala de acasă” profesorii sunt nevoiți să se concentreze pe esențialul materiei pentru a se încadra în cele 30 de minute, în timp ce noi ne bucurăm de un orar mult mai lejer.

Chiar dacă în continuare putem comunica cu profesorii și cu colegii noștri prin intermediul rețelelor de socializare sau al platformei pe care o folosim, acest lucru nu se compară cu interacțiunea din sălile de clasă.

 

Cum ai dori sa se reia cursurile din toamnă?

DIANA: Deși cursurile online sunt o bună alternativă pentru moment, îmi doresc ca din septembrie se ne întoarcem în băncile școlii, deoarece pentru mine cel mai important lucru rămâne contactul uman. Îmi doresc ca din această experiență metodele de predare din școli să fie în conformitate cu noile tehnologii.

 

Ce opinie au părinții voștri despre școala online?

DIANA: Părinții mei nu au încă o opinie clară despre școala online, dar atâta timp cât mie îmi place și o văd ca pe o bună variantă de a continua anul școlar, ei sunt mulțumiți.

 

Cum ți se pare perspectiva de a face facultatea online?

DIANA: Având în vedere faptul că va fi o nouă etapă din viața mea, vreau să profit de ea la maxim, nu doar să stau în fața laptop-ului la cursuri.

 

Cum se descurcă un profesor cu platforma Microsoft Teams?

DIANA: Depinde de la profesor la profesor, mai ales ca nici noi și nici profesorii nu am fost familiarizați cu această platformă , dar încet – încet vom învăța cu toții să o folosim la potențialul ei maxim.

Mulțumim dnei prof. Nicoleta Turean pentru sprijinul acordat la realizarea acestui material.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: