EMANUEL: Agricultor în pandemie

Ei bine, așa cum știm cu toții, școlile s-au închis, multe magazine, mall-uri, restaurante și hoteluri au făcut același lucru.

Așa că eu cu părinții mei am venit la țară, pe tărâmurile unde ne sunt rădăcinile străbune.

Image02

Sursă foto: arhiva personală Emanuel Gavrilă

Cum multi dintre voi cred ca stiti, la țară, mai ales primavara, oamenii au foarte mult de muncă. De exemplu, l-am ajutat pe tatal meu sa are in grădina. Am avut multe lucruri fizice de realizat.

Apoi a trebuit sa tundem via. Dupa ce am tuns via, am plantat cativa pomi.

Este frumos la tara, mai ales pe timpul acestei pandemii, deoarece nu te plictisesti, avand destule lucruri de facut. Mai ales dimineata, hranitul si adapatul animalelor.

Ca oricarui adolescent, va spun sincer ca simt foarte tare lipsa iesirilor, mai ales de aici, cu prieteni cu care am copilarit.

Asa ca, daca aveti bunici la țară, va recomand sa va izolati acolo, deoarece aveti ocazia de a mai lua o gura sanatoasa de aer curat si de a face putin efort fizic!

Image

Sursă foto: arhiva personală Emanuel Gavrilă

La tuns pomi

Ei bine, după cum bine stiti, agricultura nu inseamna doar a planta si apoi a culege roada. Dupa plantare, trebuie sa intretinem ceea ce am plantat. De exemplu, primavara pomii se tund; un pom este tuns corect atunci cand n-are foarte multe crengi mici. Pomul trebuie tuns in asa fel incat sa nu aiba alte crengute pe tulpina sau pe crengile principale.

Este foarte importanta tunderea pomilor, deoarece vitaminele si mineralele pe care le extrag din pamant trebuie sa mearga in crengile principale, crengi care vor rodi fructe.

EMANUEL GAVRILĂ

emanuel gavrilă

EMANUEL GAVRILĂ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: