CRISTINA & HANNA: La Moscova cu 9 C!

V-ați întrebat în această perioadă cum puteți să vizitați locuri cu cei dragi, pe care urma sau voiați să le vizitați? Credeați că nu există nicio posibilitate?

Luni, 4 mai 2020, prin intermediul platformei Teams, clasa a IX-a C a Colegiului Onisifor Ghibu Oradea a călătorit virtual până în Moscova, pentru 30 de minute.

virtual

Împreuna cu diriginta lor, prof. Corina Curilă, elevii clasei de matematică-informatică au ales să călătorească împreună într-o excursie virtuală.

Emanuel Negru, elev din IX C, ne-a mărturisit că această idee a fost a doamnei Curilă, în urma conversațiilor purtate la ora de dirigenție, legate de cum fac față toți acestei perioade.

„Dirigintei noastre i-a fost dor de noi și a trebuit să găsească o soluție să petrecem timpul cumva împreună, iar singura variantă care ar fi fost posibilă și interactivă, care să le mai ridice puțin moralul, însă și binevenită acum, a fost o excursie”, ne spune Emanuel.

În timpul orei de dirigenție, desfășurată pe platformă, cu ajutorul partajării de ecran, elevii au reușit să pătrundă în frumosul oraș Moscova, pentru 30 de minute, alături de diriginta și colegii lor. Aceștia au vizitat locații precum Piața Roșie, Catedrala Sf. Vasile și Muzeul  de Cosmonautică.

În timpul în care aceștia admirau interiorul locațiilor  alese, ei au putut asculta și un ghid virtual care le-a explicat pe tot parcursul excursiei, in limba română si engleză.

emanuel negru

EMANUEL NEGRU. Sursă foto: arhiva personală

I-am cerut și o părere în urma excursiei lui Emanuel, despre cum a fost totul și cu ce a rămas după o astfel de experiență, acesta spunându-ne în primul rând că a fost o experiență unică, poate de care unii nu pot beneficia, și mai ales că în această perioadă dificilă era imposibilă realizarea unei excursii. Emanuel ne-a spus ca această nouă experiența l-a învățat multe, dată fiind toată munca la montaj depusă de el și colegele lui, și este de părere că această excursie, deși nu a fost una clasică, și-a atins scopul, de a-i mai uni puțin.

clasa 9 c

Sursă foto: arhiva personală Emanuel Negru

Așadar, dragi cititori, nu uitați că totul se poate realiza! Dorul pe care îl are o dirigintă față de elevii săi nu a lăsat-o nici pe ea, nici pe elevi să-i despartă.

Mulțumiri lui Emanuel și doamnei Curilă pentru informațiile date și multe felicitări întregii clase pentru mobilizare!

CRISTINA IVANCOV, HANNA CZELI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: