LAVINIA: Am adormit într-o lume și ne-am trezit în alta

Peste noapte, totul în lume s-a schimbat, iar pământul s-a oprit în loc!

Dacă privim dincolo de panica, frica și goana după cumpărăturile fără rost, create de acest virus, observăm că s-a făcut liniște. O liniște pe care omenirea nu a mai văzut-o de mulți ani sau poate chiar niciodată.

Acum oamenii s-au oprit în loc. S-au oprit din a-și trăi viața agitată pe care o aveau înainte. Ar trebui să înțelegem că ceea ce am trăit înainte să înceapă pandemia nu era viața noastră. Fiecare dintre noi alergam după ceva, după cineva sau după bani și putere. Înainte ne plângeam că nu avem timp să stăm cu familia, să ne vizităm părinții, rudele și prietenii sau că nu avem suficient timp pentru noi.  Alergam toată ziua în stânga și în dreapta, pentru a face cât mai multe lucruri, presați de timp, fără să ne dăm seama că neglijăm lucruri importante din viața noastră și uităm să ne bucurăm de propria noastră viață.

În acest timp, planeta își continuă viața, florile, iarba, copacii, păsările și animalele își văd de viața lor în continuare, neatinse. Doar pentru noi, oamenii, totul s-a năruit.

Când totul afară prinde viață, natura învie, copacii înfloresc, noi suntem izolați în casele noastre și privim pe geam, așteptând să treacă totul ca să putem ieși din nou afară, să ne bucurăm de soare, aer curat, plimbările în parc, să ascultăm ciripitul păsărilor și de tot ceea ce înseamnă natura.

Acum avem mult timp de petrecut în casă, timp pentru noi, să citim, să gătim, să ne sunăm persoanele dragi, să ne facem planuri, dar acest timp nu îl putem petrece cu rudele, prietenii sau chiar membri ai familiei noastre din altă țară, deoarece pandemia ne distanțează.

Din toată nebunia asta, vor apărea și lucruri bune. Sper ca fiecare dintre noi să învețe ceva din această perioadă de izolare, care pentru mine este o lecție.

În momentul în care vom ieși din izolare, să ieșim mai înțelepți, să iubim mai mult, să zâmbim mai des, să dăm dovadă de empatie, toleranță, înțelegere și să ne iertăm unii pe alții mereu. Să ne gândim acum cât de frumos va fi momentul în care ne vom putea îmbrățișa din nou persoanele dragi, ne vom revedea familia și vom putea sta unii lângă alții fără nicio restricție.

Până atunci, putem doar să sperăm ca totul se va termina cu bine.

Lecția învățată în această perioadă? Bucură-te de fiecare zi, de fiecare clipă petrecută lângă cei dragi și de toate lucrurile mărunte din viața ta!

LAVINIA SABO

LAVINIA SABO

LAVINIA SABO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: