ANDREEA: Cum e să trăiești fără amintiri?

Cum e să trăiești cu amintiri din viitor? Cum e să știi ce va fi mâine? Într-o viață în care viitorul și trecutul își schimbă locurile, rămâne doar prezentul. Dar cum să iei o decizie în prezent, atunci când îți cunoști viitorul?

andreea feher

ANDREEA FEHER

Închide ochii și încearcă să mergi prin întuneric. E complicat, nu? Există oameni care trăiesc astfel zi de zi. Cei pentru care acest „complicat” este ceva normal.

La început dai peste pereți și gropi. Într-un final, înveți să fii puternic. Să depistezi pereții și gropile din fața ta. Viața nu este un cadou, este nevoie ca omul care o trăiește s-o privească drept un cadou.

Romanul Amintiri din viitor, scris de Andreea Russo, este o carte cu un subiect atipic. La 7 ani, Mir vrea să afle prin ce se deosebește de toți ceilalți. La 12 ani, învață să fie ca ceilalți. La 17 ani se îndrăgostește de Amelia. La 22 de ani o întâlnește. La 27 de ani se află într-un avion care urmează să se prăbușească.

Mir este un băiat diferit de cei din jur. În timp ce mulți oameni își doresc să fie deosebiți, el își dorește să fie la fel de normal ca ceilalți. Mir are amintiri din viitor, el știe exact ce se va întâmpla peste zece minute, peste o zi, peste o săptămână, peste ani de zile. Mir știe exact la ce universitate va ajunge, de cine se va îndrăgosti, când și cum va muri.

Acesta nu-și cunoaște trecutul, trăiește fără amintiri. În fiecare dimineață când se trezește nu știe cine este și unde este, el trăiește doar cu amintiri din viitor, pentru el trecutul nu există. Mir încearcă să își accepte viitorul, fără a încerca să îl schimbe. Deși știe exact cum va muri, nu are de gând să facă nimic pentru a împiedica acest lucru. Din contră, renunță la Amelia, fata de care se îndrăgostește, pentru a nu o face să sufere atunci când el va muri într-un accident de avion.

Cum va proceda Mir? Își va aștepta sfârșitul sau va face ceva în ultima clipă pentru a-l evita? Se va urca în acel avion, știind cu certitudine că se va prăbuși, sau se va răzgândi?

Puteți afla răspunsurile la aceste întrebări citind cartea. Pot să vă spun numai că finalul este unul extraordinar.

Amintiri din viitor nu este despre fericire, e despre iubire, și de cele mai multe ori iubirea și fericirea au direcții opuse. E despre lacrimi și curaj, despre o lume crudă, rece și meschină. E despre dorință și acceptare, despre cum ne trezim uneori cu amnezie și tot ce vedem e ziua de mâine. Suntem, dar parcă nu e de ajuns. Am fost, dar iată că am rămas. Vom fi, dar tot vom muri.

Recomand această carte tuturor celor care vor să se regăsească, pentru cei care încă mai speră și încă mai cred că între trecut și viitor stă puterea unui nou început.

Această carte te va face să înțelegi că, chiar dacă viața te va face să suferi, te va aduce în punctul în care ai putea crede că nu există cale de întoarcere, amintește-ți că viața începe de acolo de unde vrei tu și pentru a trece mai departe peste toate, e nevoie să pășești peste ceea ce realmente te făcea nefericit și slab.

Această carte este extraordinară, autoarea a reușit să transmită multe și a venit cu o idee originală, nu o simplă și banală poveste de dragoste.

Pentru cei care stau la îndoială dacă să citească sau nu romanul, eu zic să-i dea o șansă, deoarece chiar merită. Dacă o să le placă, au câștigat infinit, iar dacă nu, au pierdut câteva ore din viața lor.

Amintiri din viitor a apărut în anul 2017 și poate fi achiziționată de pe www.elefant.ro.

ANDREEA FEHER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: