NATALIA: Cu familia mai mult ca niciodată

Toți suntem puși într-o situație dificilă, de aceea suntem obligați să ne schimbăm activitățile, să ne umplem timpul cu ceva.

Haideți să vedem cum face față un elev din altă țară în această perioadă!

rebekah

Sursă foto: arhiva personală Rebekah

De aceea am apelat la Rebekah, o bună și veche prietenă, care locuiește în Austria, mai exact în Krems an der Donau.

Am întrebat-o pe aceasta care este regimul actual în Austria.

Rebekah afirmă că, din acest punct de vedere, autoritățile nu sunt exagerat de stricte. Magazinele alimentare sunt deschise ca înainte, iar mall-urile au un program foarte scurt.

Restaurantele și-au schimbat complet modul de a funcționa, comanda se face din mașină, după care este adusă de un angajat al localului.

Având în vedere restricțiile impuse de statul austriac, am întrebat-o cum și cu ce își ocupa timpul liber. Aceasta afirmă că petrece foarte mult timp cu familia, mai mult ca niciodată, dar, dat fiind că stă într-o zonă destul de retrasă a Austriei, iese cu bicicleta pe câmpul din spatele casei, împreună cu surorile ei, luând în considerare recomandarea statului, care interzice cu strictețe întâlnirile între mai mult de cinci persoane.

Această pandemie a apărut pe timp de școală, așa că am întrebat-o care este modul de desfășurare a activităților școlare.

„Școala se realizează în format online, ne spune Rebekah. Funcționăm pe o platformă unde fiecare profesor ne sună video și ne predă lecții, la sfârșitul orelor ni se dau teme și termen de realizare a acestora”.

Modul de evaluare este foarte dificil și de aceea nu au evaluări propriu-zise, ci doar puncte roșii sau negre, pentru temele predate.

În ce măsură este acoperit orarul? În ceea ce privește orarul, materiile sunt selecționate „în funcție de importanța lor”, afirmă Rebekah.

„De exemplu, se pune accent pe Germană, Matematică, Economie și limbile străine (Engleză, Franceză). Pe lângă aceste materii importante, făcute cu mai mult simț de răspundere, nu se neglijează sportul, profesorul de sport le recomandă să facă mișcare, iar desenul și muzica nu se fac deloc.

Ce se va întâmpla cu acest an școlar? Care este soarta lui?

natalia si rebekah

Subsemnata, Natalia Kristali, alătui de Rebekah

„Este o liniște foarte mare în învățământ, nu ni s-a comunicat nimic până acum”. Se vorbește că anul școlar se va încheia în septembrie, prin prisma celor întâmplate, adaugă Rebekah.

NATALIA KRISTALI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: