ANDREEA FEHER: Am avut totul neavând nimic!

“Bucură-te de lucrurile mărunte, într-o zi s-ar putea să privești înapoi și să descoperi că erau cele mai importante” – Robert Brault

De ce avem nevoie pentru a fi fericiți cu adevărat?

Mai mulți bani, mai multă dragoste, un job nou, o altă carieră?

Care sunt ingredientele unei vieți împlinite și fericite?

Cum ar trebui să ne bucurăm de viață?

Sunt multe definiții ale fericirii, dar oamenii sunt fericiți diferit. Fericirea depinde în mare măsură de atitudinea fiecăruia dintre noi asupra vieții și asupra lucrurilor care contează cu adevărat.

Până mai ieri am avut totul, neavând nimic! Eram atât de fericiți, dar nu ne dădeam seama!

Cum era viața până mai ieri?

Vă spun eu: era frumoasă și liberă, dar noi eram prea ocupați să o vedem, să o simțim și să o apreciem cu adevărat.

În ultimele zile, totul s-a schimbat dramatic și de la o zi la alta pare că lucrurile se înrăutățesc. Ieri existam într-o viață repetitivă și nu trăiam cu adevărat clipa și momentul. Uitam că fericirea stă în cele mai mici și nesemnificative lucruri.

Ieri, nu aveam timp pentru lucrurile mărunte ale vieții. Zilele treceau într-o continuă alergătură, ca să le putem face pe toate, toate pe fugă și cu toate acestea ne plângeam că avem o viață monotonă, nimic special și că vrem o pauză. Ne plângeam de absolut totul – de vreme, de prieteni, de faptul că nu am apucat să luăm micul-dejun azi dimineață, mereu ne era somn, la școală eram plictisiți, niciodată nu aveam timp pentru noi, eram absenți din propria viață, nu observam că au înflorit pomii sau că e soare afară. Alergam în stânga și în dreapta ca niște roboți și ne consumam fiecare în parte de la niște nimicuri pe care, inconștienți, le credeam de o importanță majoră.

Azi lumea parcă s-a oprit în loc și, odată cu ea, nevoiți fiind, ne-am oprit și noi din această goană nebună. Dacă până ieri nu aveam timp destul să privim afară, acum avem timp să ne privim în interior. Până mai ieri am fost atât de fericiți, dar nu am știut asta! Nu am știut că a avea totul și a fi fericit înseamnă a merge la școală, la muncă, a te plimba pe stradă, a ieși în oraș, a vedea un răsărit, un apus de soare.

Ceea ce trăim acum este o lecție de viață pentru noi toți, o lecție din care ar trebui să învățăm că lucrurile nesemnificative sunt cele care contează cu adevărat. Abia acum vom aprecia viața de care ne plângeam ieri.

Acum, stând în casă, avem timp să ne ascultăm gândurile, să citim, să gatim, să dormim, să ne facem planuri, avem timp, dar nu avem libertate!

Fii pozitiv! În aceste momente nu ai voie să cazi, nu ai voie să eziți, că oricum toate trec, dar nu pe lângă noi.

Într-o zi totul va reveni la normal, totul va fi bine, ai încredere!

ANDREEA FEHER

andreea feher

ANDREEA FEHER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: