CRISTINA IVANCOV: Imagini rupestre în Ghibu

Miercuri, 4 martie 2020, în sala festivă a Colegiului Național Onisifor Ghibu a fost organizat un atelier de creație inedit, în cadrul căruia elevi talentați din diferite clase de liceu au reușit să aducă cu entuziasm la lumină o lume a cavernelor etalată în pictura rupestră din Peștera Coliboaia.

6

Sursă foto: arhiva personală Sándor Lilla

Coordonați de doamnele prof. Sándor Lilla și Jăhăleanu Violeta, elevii din clasele IX A, IX B, X B și XI A au fost grupați pe echipe, astfel încât fiecare grupă a realizat o planșă ce reproducea exact imaginea desenată a câte unui animal ce se regăsește reprezentată pe pereții peșterii, cu precizarea că au fost respectate dimensiunile exacte ale desenelor parietale.

Atelierul de creație face parte din seria de activități pe care elevii Lascu Alexandru (XI C), Mîța Vanessa (IX D) și Terebenț Roxana (IX C) le dedică proiectului de promovare al sitului paleolitic Peștera Coliboaia, care prin vechimea (32.000-36.000 de ani) și unicitatea ei reprezintă un adevărat tezaur de cultură și civilizație europeană.

În legătură cu desfășurarea atelierului de creație, doamna prof. Violeta Jăhăleanu a afirmat: „Participarea și implicarea elevilor în diferite activități extracurriculare sau competiții reprezintă măsura în care conţinutul acestora reuşeşte să le trezească interesul sau ponderea în care acestea vin în întâmpinarea unor dorinţe și pasiuni ale tinerilor de a pune în practică un anumit lucru. Dacă în școală fiecare elev muncește pentru el, în acest proiect am învățat să lucrăm împreună, cu entuziasm și încântare, pentru un rezultat bun de care să ne bucurăm cu toții.”

Planșele realizate de colegii noștri vor fi expuse în curând în sala festivă a școlii în cadrul unei expoziții tematice dedicate artei rupestre.

CRISTINA IVANCOV

cristina ivancov

CRISTINA IVANCOV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: