ALEX & DARIUS: «Primăvara Iubirii» cu cele mai mari vedete ale muzicii populare

Ansamblul Folcloric Nuntașii Bihorului și Școala de Arte Francis Hubic din Oradea vă invită la un regal folcloric dedicat Zilei Internaționale a Femeii.

 

Spectacolul, intitulat Primăvara Iubirii, va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, duminică, 8 martie 2020, de la ora 18:00, și va reuni interpreți de muzică populară și dansatori de excepție, în acompaniamentul iubitei Orchestre Rapsodia Bihoreană.

74524732_2407253819330352_1988548859952889856_o

Maria Haiduc, Antonela Ferche Buțiu, Florica Ruja și Mariana Militaru Blaj

Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea va răsuna de cântece de iubire, iar dansatori și interpreți deopotrivă vor omagia femeia, prin frumoasele creații populare, izvorâte din aceeași dragoste perenă pentru tot ce este frumos.

Organizatorii și-au propus să ofere publicului iubitor al genului un spectacol inedit, care să îi poarte pe cei prezenți în lumea iubirii și a vieții de odinioară, într-o lume a poveștilor populare și a cântecelor strămoșești.

87420837_2536688019923458_4442025438616748032_n

FLORICA RUJA

În această primăvară a iubirii vor evolua pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor interpreții Florica Bradu, Maria Haiduc, Antonela Ferche Buțiu, Florica Ruja, Mariana Militaru Blaj, Ciprian Mocan, Alexandru Carțiș, Teodora Șandru și Mihai Jula, Grupul Vocal Lioara al Școlii de Arte Francisc Hubic din Oradea, coordonat de prof. Antonela Ferche Buțiu, precum și tinerii interpreți ai Grupului Vocal Nuntașii Bihorului – Juniori, coordonați de Florica Ruja.

Din alte zone folclorice ale țării au fost invitați cinci interpreți tineri și valoroși, laureați a numeroase festivaluri importante de profil: Florin Boita (Banat), Ionuț Pumnea (Sibiu) și Alexandru Pop (Zărand), precum și doi dintre câștigătorii îndrăgitei emisiuni a Televiziunii Române, O vedetă populară: Cătălina Rotaru (Bucovina) și Vlad Sărmaș (Bistrița).

Nu vor lipsi dansurile populare românești, atât de îndrăgite și de spectaculoase, prezentate de dansatorii Ansamblului Folcloric Vetre Bihorene, coregraf Dumitru Cora, și de către dansatorii tineri și veterani ai Ansamblului Folcloric Nuntașii Bihorului, președinte Dinu Avram.

Acompaniamentul muzical va fi asigurat de îndrăgita Orchestră Rapsodia Bihoreană, condusă cu aleasă măiestrie și multă dăruire de prof. Liviu Buțiu.

Spectacolul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și al Casei de Cultură a Sindicatelor Oradea, având ca parteneri Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Oradea, Sfânta Mănăstire Izbuc, Hotel Caro și Asociația Națională de Folclor din România.

Sonorizarea este asigurată de TopSound.

29178597_1618459581576829_4563286809357844480_o

ALEXANDRU CARȚIȘ

Aceste informații ne-au fost oferite de Alexandru Mihai Carțiș, care își împarte timpul între București și Oradea, la București lucrând în cadrul Autorității Naționale Pentru Calificări.

Ansamblul Folcloric Nuntașii Bihorului este condus de Dinu Avram, președinte, Florica Ruja și Alexandru Mihai Carțiș.

Prețul unui bilet este de 20 lei, acesta putând fi achiziționat de la casieria Casei de Cultură a Sindicatelor Oradea (luni – vineri 9:00-17:00) sau de pe www.blt.ro.

ALEX DAVID, DARIUS NICOLAE

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: