MELISA ȘTIOP: Aplicație digitală pentru istorie marca Ghibu

În data de 20 februarie, la Liceul Teoretic Aurel Lazăr s-a desfășurat un concurs inedit, intitulat Istorie și societate în dimensiune virtuală.

Colegul nostru, Alex Lascu, din clasa XI C a câștigat locul I cu un proiect pe care l-a dezvoltat sub îndrumarea doamnei profesoare de istorie Livia Ivan.

soft istorie 01

Screenshot din aplicație

L-am rugat pe Alex să ne ofere câteva detalii despre acest eveniment. Proiectul său se numește Armata Română – între operațiunile Barbarossa și Blau și constă într-o aplcație digitală, concepută pentru a învăța mai intuitiv lecția la istorie.

Aplicația, care vine în completarea lecțiilor de istorie de la clasă, presupune câteva animații, iar la sfârșitul derulării acesteia, utilizatorul trebuie să răspundă unui chestionar cu întrebări specifice (de exemplu, „Cedarea Basarabiei si Bucovinei de Nord în iunie 1940 a determinat…”)

Am aflat de la Alex că alte proiecte incluse în concurs au constat in site-uri web tematice, printre care Statele naționale si multinaționale și Istoria armelor de foc.

Personal, Alex a apreciat imaginile rotative și conținutul științific, în mod special a remarcat conținutul video al site-ului dedicat armelor de foc.

soft istorie 02

Screenshot din aplicație

De asemenea, l-am întrebat pe Alex ce intenții are cu această aplicație, iar acesta ne-a răspuns: „Nu am de gand să o vând. Am făcut-o pur pentru acest concurs. Este un soft educațional menit să ajute elevii să înțeleagă acțiunile armatei române pe frontul de est, descoperind care sunt efectele diverselor decizii sau strategii aplicate prin politicile externe si diplomație. A fost o încercare de a învăța mai multe despre cum se face o aplicație.”

Acest concurs a fost adresat elevilor de liceu, iar contribuțiile participanților au fost evaluate de un juriu constituit din doi profesori de istorie si unul de informatică.

ALEX SI MELISA

Alex Lascu, alături de subsemnata, Melisa Știop

Concursul Istorie și societate în dimensiune virtuală a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean.

MELISA ȘTIOP

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: