NATALIA CHIȘ: Sfârșitul societății, începutul anarhiei. Plus AUDIO

Mr. Robot este un serial american care abordează o problemă actuală, cea a societății capitaliste care ne controlează  fiecare  mișcare și ne manipulează deciziile, folosind cele mai avansate mijloace  de tehnologie.

Serialul a apărut în anul 2015, dar a fost finalizat în decembrie 2019.

Personajul principal al serialului este Elliot Alderson, interpretat de Rami Malek. Acesta este un programator  la o firmă de securitate cibernetică, intitulată AllSafe, iar în timpul liber acesta devine un hacker periculos.

Elliot suferă de anxietate socială și depresie, pentru care se duce la un psihiatru, Krista Gordon (Gloria Reuben), iar datorită acesteia, vom putea înțelege circumstanțele care au creat condiția mentală a lui Elliot.

Mr. Robot (Christian Slater) este un sprijin pentru Elliot Alderson, împreună conduc fsociety, un grup de hackeri care doresc să elibereze oamenii de datorii, prin distrugerea celui mai mare conglomerat multi-național din lumea serialului, E Corp.

Distrugerea lui E Corp a fost posibilă doar prin intermediul  Armatei Întunecate, un colectiv notoriu, cu sediul  în China, condus de misteriosul Whiterose (B. D. Wong).

În al patrulea sezon aflăm că E Corp este doar un paravan pentru Deus Group, format din cei care controlează cu adevărat corporațiile.

Cu ajutorul lui Tyrell Wellick (Martin Wallström), Phillip Price(Michael Cristofer) și surorii sale, Darlene(Carly Chaikin), protagonistul reușește să doboare Deus Group.

Serialul atinge adevăruri inconfortabile despre relația societății moderne cu tehnologia,  aceea că am acceptat pasiv să participăm la un sistem în care informațiile noastre pot fi compromise în orice moment.

Ba mai mult, similitudinea dintre viața reală și serial devin cu adevărat înfricoșătoare, având în vedere practicile marilor corporații actuale.

Prin urmare, Mr. Robot e un serial despre pericolele capitalismului feroce și cele ale controlului corporațiilor.

Acesta  a fost primit cu laude din partea criticilor și a publicului, câștigând diferite premii, inclusiv Globul de Aur pentru cel mai bun serial TV la categoria dramă.

Serialul poate fi vizionat pe platforma de streaming HBO GO sau pe Amazon Prime.

Regie și scenariu: Sam Esmail, rol principal: Rami Malek

NATALIA CHIȘ

bujie

NATALIA CHIȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: