TEODORA & GEORGE: Reptile în sala festivă. Plus SLIDESHOW

Joi, 6 februarie, în sala festivă a colegiului nostru a fost instalată o expoziție de reptile și insecte exotice, adusă de o echipă venită din Ungaria și Ucraina.

feat

Foto: arhiva personală Ada Urs

Montate pe durata unei zile, între orele 9:00-14:00, terariile cu pereți de sticlă au fost dispuse pe mai multe rânduri, astfel încât elevii să poată în bune condiții exponatele.

Vedeta absolută a expoziției a fost un exemplar tânăr de Piton Regal. Deși captiv într-un spațiu foarte limitat, acesta era foarte activ și alert, reacționând la stimuli sonori.

Elevii s-au mai adunat în dreptul iguanei, a unei tarantule, a broaștei-cu-corn.

Photo gallery: TEODORA NICORICI, ADA URS

Royalty free music: www.bensound.com

De la organizatori am aflat că în perioada în care nu sunt expuse, aceste reptile și insecte își petrec timpul în terarii special amenajate, mult mai încăpătoare.

Pe lângă exemplarele vii, vizitatorii au putut admira și o colecție de fluturi exotici și exemplare de insecte rare, fixate în rășina sintetică.

De la unul din organizatori, domnul Emilio Robert, am aflat că școala noastră este una din cele patru instituții școlare orădene în care a venit caravana exotică.

Dalia Iovan din clasa a VII-a C ne-a declarat următoarele: „Consider că această expoziție ne-a îmbogățit cunoștințele legate de reptile. Ne-am bucurat de expoziție și îi mai așteptăm pe la noi.”

O doamnă profesoară de la colegiul nostru, care a preferat să își păstreze anonimatul, a salutat această inițiativă, de a aduce „muzeul de istorie naturală” la școală, rezolvând criza de timp a generației noastre.

Elevii au vizitat în număr mare aceste terarii, prețul unui bilet fiind de 5 lei.

iguana

Foto: Teodora Nicorici

„Dintre toate școlile din Oradea, am fost cei mai mulțumiți de reacția elevilor Colegiului Ghibu. Mulțumim domnului director pentru susținere și vă așteptăm anul viitor cu o expoziție mai mare”, ne-a declarat în final dl Robert Emilio.

TEODORA NICORICI, GEORGE COFAR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: