CĂTĂLINA & NATALIA: Fă carieră militară!

Zilele trecute, mai precis în 22 ianuarie, elevii clasei a XII-a B au primit vizita domnului adjutant principal Lucian Blaga din partea CMJ Bihor. Acesta a vizat mai multe clasele de liceu, cărora le-a prezentat posibilitățile carierei militare pentru absolvenți de liceu.

Pe cei interesați îi așteaptă una din următoarele profesii: ofițer, maistru militar, subofițer, soldat / gradat profesionist.

dav

Foto: Cătălina Votav

Cei care doresc să se înscrie trebuie să parcurgă mai multe etape.

 

Probe psihologice

Test de aptitudini care evaluează randamentul intelectual; chestionar de personalitate pentru evaluarea posibilităţilor tale de adaptare la condiţiile specifice mediului militar; test situaţional (pentru ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri), care evaluează aptitudinile de lider şi capacitatea de a lucra în echipă.

 

Probe fizice

Acestea constau în parcurgerea într-un timp determinat a unui traseu utilitar-aplicativ, care conţine 10 elemente pe un circuit de 90 m lungime şi care evaluează nivelul de dezvoltare a deprinderilor tale motrice de bază (viteza, îndemânarea, rezistenţa, forţa); probă de rezistenţă pe distanţa de 2000 m (candidații pentru ofițeri, maiștri militari, subofițeri și SGP) sau pe distanța de 1000 m (candidații pentru liceele militare).

FB_IMG_1580452085381

Pentru probele fizice candidatul trebuie să meargă la Alba Iulia, iar viza medicală se face la Timișoara.

Cu excepția specializării Drept, la toate unitățile de învățământ postliceal una dintre probe este Matematica, iar proba de limba engleză se dă la toate specializarile. Media de la bacalaureat contează în diferite procente.

Dintre instituțiile de învățământ superior militar le enumerăm pe următoarele: Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu (3 ani), Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă Brașov (3 ani); Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța (4 ani).

Dl adjutant principal Lucian Blaga. Foto: Cătălina Votav

Candidații din Bihor pot obțin informații suplimentare la Biroul Informare Recrutare în Oradea, str. Dunării nr. 2 și la tel. 0259 434 696.

Se pot înscrie atât fete, cât și băieți.

Un avantaj deloc de neglijat la învățământul militar: programele de formare, cazarea, masa și echipamentul sunt gratuite.

Informații detaliate despre înscriere și probe puteți găsi accesând link-ul: DIRECȚIA GENERALĂ MANAGEMENT RESURSE UMANE

CĂTĂLINA VOTAV, NATALIA OROSZ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: