DENISA & PAULA: Meserii în stele

Cu siguranță știi deja câteva lucruri despre zodia ta. Cu bune sau cu rele, îți place ce spun astrele despre tine și consideri că ai un destin aparte.

Dacă ești pasionat de astrologie și te-ai întrebat până acum de unde ai o înclinație spre un anumit domeniu sau cum de ești capabilă să faci anumite lucruri, te invităm să citești acest articol.

Zodia Berbec

Este guvernată de planeta Marte, așadar talentul tău constă în practicarea diferitelor sporturi până la punctul în care poți face o carieră din asta.

 

Zodia Taur

Această zodie este guvernată de Pământ și de planeta Venus, ceea ce înseamnă că înclinațiile sale duc către artă și gastronomie. Gătitul poate fi dus la rang de artă de tine, ceea ce îți poate aduce faimă.

 

Zodia Gemeni

Ești o persoană foarte convingătoare. Fiind guvernată de planeta Mercur, pui foarte mult accent pe comunicare. Reușești să convingi orice persoană să facă exact așa cum îi sugerezi tu, ceea ce înseamnă că poți avea succes în aproape orice domeniu al vieții.

 

Zodia Rac

Fiind guvernată de Lună, ești o persoană foarte sensibilă și mereu dornică de atenție și înțelegere. Talentele pe care le ai vin tocmai din puterea de a înțelege anumite lucruri sau din simplul fapt că știi foarte bine cum să interacționezi cu unele persoane din jurul tău.

Pentru a afla mai multe detalii în legătură cu celelalte zodii, vă invităm să accesați site-ul http://www.ele.ro

 

Reality check

Deocamdată, e bine să nu ne bazăm doar pe horoscop în ce privește orientarea în carieră.

De puțini ani în programa școlară s-a introdus o disciplină nouă la nivelul claselor a zecea – Educația antreprenorială, care te poate ajuta cu adevărat să faci trecerea din lumea școlii spre piața muncii.

O altă soluție ar fi să căutați activități de voluntariat care vă aduc aproape de cerințele actuale și domeniul muncii.

În legătură cu acest subiect, i-am adresat câteva întrebări Oanei Naghiu, din clasa a X-a, care practică voluntariatul.

oana naghiu

OANA NAGHIU

Cum crezi că ne ajută voluntariatul în viața de zi cu zi, ca și pe viitor?

OANA: Trăim într-o perioadă în care, dacă vrem să ne angajăm, ni se cere experiență, așa că pentru tineri este destul de greu să facă rost de un loc de muncă; tot ceea ce ne este cunoscut sunt băncile școlii, în care – hai să fim sinceri! – învățăm lucruri teoretice. Niciun angajator nu va  fi interesat că tu ai fost primul în clasă sau că ai fost mare olimpic, îl va interesa ce știi tu să faci practic, pe ce știi să pui mâna.

Prin voluntariat reușim să strângem experiență în diferite domenii, lucru care în prezent ne ajută să ne dezvoltăm noi ca indivizi, să ne cunoaștem limitele, iar pe viitor voluntariatul va fi recomandarea noastră în fața angajatorului.

 

Le recomanzi tinerilor să practice voluntariatul?

OANA: Normal că recomand voluntariatul! Orice tânăr care se gândește la viitorul său ar trebui sa fie voluntar în orice, nu contează, evenimente, asociații etc., ideea e că ajungi să faci ceva și să nu pierzi timpul, nu te costă nimic sa faci o diferență, te îmbunătățești ca individ.

DENISA SOTIUȚ, PAULA NEGRU

paula si denisa

PAULA NEGRU și DENISA SOTIUȚ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: