ANDREEA FILIMON: Cum să te lecuiești de jocurile video

Lucrarea Leac pentru o lume banală, semnată de Christian Heidicker, este romanul de debut al acestuia.

image0(1)

ANDREEA FILIMON

Protagonistul, Jaxon, are 16 ani și e internat într-un centru de reabilitare pentru tineri dependenți de jocurile video.

Subiectul romanului este cu adevărat înfiorător şi conectat la lumea în care trăim. Personajul principal este un înrăit jucător de jocuri video, care, exact înainte să fie internat într-o instituţie care se vrea a-l ajuta cu abilităţile sale sociale, cunoaşte şi vorbeşte cu o fată drăguţă care râde la glumele sale.

De aici intriga.

Jaxon vrea să iasă cu orice preţ de unde este internat, pentru a descoperi şi explora aceasta nouă şi negândită prietenie. Aşa că are patru zile la dispoziţie pentru a câştiga un milion de puncte, care ar echivala cu biletul lui către libertate.

Și e dispus să facă orice pentru asta: să mintă, să înșele, să fure și chiar să învețe să brodeze. Iar dacă totul dă greș, Jaxon va trebui să-și deschidă sufletul în fața celorlalți adolescenți internați la centru, să suporte absența mamei sale și să admită că poate nu jocurile video sunt motivul pentru care nu reușește să comunice cu adevărat cu cineva. Dar obstacolele – pe cât de comice, pe atât de reale – se ţin lanţ şi realitatea adolescenţei se iveşte mai puternică ca oricând.

Consider că este un roman viguros, cu un mesaj puternic, pentru toţi cei care au nevoie de un imbold pentru a merge „pe calea cea bună”.

„E timpul să treci la nivelul următor… în viață.”

Leac pentru o lume banală, autor: Christian McKay Heidicker, anul apariției: 2017, colecția: Fiction Connection, traducător: Teodora Constantinescu

ANDREEA FILIMON

One comment

  1. n-am leac. Boala grea la mine

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: