CASIAN FĂȘIE: În dialog cu o campioană

Există sporturi care în mod tradițional sunt practicate de către băieți. Este vorba de cele care țin de artele marțiale, de sporturi de contact, de autoapărare.

Uneori, în această lume dominată de bărbați se strecoară și câte o sportive, care chiar ajunge la rezultate remarcabile.

Monica Șendruțiu

MONICA ȘENDRUȚIU. Sursă foto: arhiva personală

Un astfel de exemplu este doamna Monica  Șendruțiu, care în urmă cu câteva decenii a urcat pe podium la tir sportiv.

Povestea ei începe în școală, unde a avut loc o preselecție, la care a obținut rezultate satisfăcătoare. Din acel moment, a fost chemată la clubul de tir, unde a început antrenamentele.

Antrenamentele erau efectuate la poligonul de tragere, de la Sala Armatei din Oradea. Campioana s-a antrenat două ore și jumătate cel puțin în fiecare zi. Programul a avut loc după terminarea orelor de curs. Ca antrenor l-a avut pe domnul Ioan Stănescu.

antrenor ioan stanescu si monica

„Acest sport este practicat de tineri cu mult entuziasm, fiind considerat un sport de elită”. spune dl antrenor Ioan Stănescu. Sursă foto: arhiva personală Monica Șendruțiu

Acest sport se împarte în mai multe categorii, tras cu pistol, armă cu glonț și armă cu aer comprimat, unde se încadrează și doamna Șendruțiu.

După 6 luni de practică, având suficientă pregătire, a participat la primul său concurs, în București, unde a căștigat locul 1.

În 1999, sportiva a reprezentat România la Campionatele Balcanice de Tir, care a avut loc în orașul Pohrib, din Macedonia. Pe lângă naționala României au participat și Albania, Bulgaria, țara gazdă, Grecia, Turcia și Iugoslavia.

Din 14, ea s-a clasificat pe locul 8 la juniori.

Pe lângă experiență din Macedonia, Monica Șendruțiu a participat la cunocursuri naționale, în orașe precum Arad, Brașov, București.

CASIAN FĂȘIE

CASIAN FASIE

CASIAN FĂȘIE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: