ANDREA PODARU: Gânduri și urări la sfârșit de an

La sfârșit de an, dincolo de toată vâltoarea sărbătorilor, se bifează dorințele împlinite, se face curățenie în minte, în suflet, se trag linii… Am tras și eu…

S-au întâmplat multe în 2019, dar nu aș schimba nimic, aş retrăi fiecare lacrimă vărsată, fiecare zâmbet, pentru simplul motiv că îmi place unde mă aflu astăzi.

Mă gândesc la 2019 ca la anul în care am învățat poate cele mai multe lecții. A fost anul în care, prin proba focului, a fost testată adevărata valoare. A fost anul în care am învățat că, și atunci când cazi, te poți ridica și poți continua cu fruntea sus.

Cu toții am parcurs un drum piperat cu bucurie sau tristețe, reușite sau dezamăgiri. Sper că anul care a trecut ne-a întărit, ne-a învățat să gândim numai pozitiv și să avem dorința de a ajunge unde ne-am dorit.

În clipele de mulţumire, avem datoria să ne aducem aminte, cu respectul cuvenit, de cei care au contribuit la formarea noastră.

De aceea, dragi părinți, colegi, dragă doamnă dirigintă și, nu în ultimul rând, dragii noștri profesori, dedicaţi şi inimoşi, care ne-ați îndrumat paşii, poate chiar ne-ați schimbat viaţa, vă mulţumim că ne-ați sădit în suflet mândria şi onoarea, iar în gând calităţile necesare acestei reuşite: cunoaşterea, disciplina, demnitatea, respectul, curajul, corectitudinea, puterea de învăţare şi de înţelegere.

Vă mulţumim sincer pentru că ne-aţi dat curaj să ne folosim mintea în modul cel mai onest, ne-aţi îndemnat să dăm un sens vieţii.

Ne-aţi mai învăţat, domnilor profesori, că excelenţa costă şi că fiecare trebuie să decidă cât este de dispus să plătească pentru aceasta.

Vă mulţumim, domnilor profesori, că ne-aţi învăţat că munca şi viaţa nu se pot despărţi, că fără muncă, întreaga viaţă se prăbuşeşte şi că, atunci când munca nu este făcută cu pasiune, viaţa se înăbuşă şi moare.

Vă urez să explorați lumea – nu neapărat prin călătorii scumpe, ci prin lecturi și printr-un dialog sincer cu oamenii.

Uitați mai mult de Internet, dar nu și de cei dragi!

Zâmbiți mult, dăruiți gânduri bune!

Anul care vine să vă aducă speranța unui nou început, energia necesară pentru a vă realiza toate planurile, înțelepciunea de a aprecia fiecare zi, cu micile ei bucurii, liniște sufletească și prosperitate.

La mulți ani!

ANDREA PODARU

Andrea Podaru

ANDREA PODARU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: