CLAUDIA GAVRILAȘ: Are vârsta metabolică a unui copil de 10 ani

Ce înseamnă un stil de viață sănătos?

Cu siguranță toți ne-am lovit măcar o dată în viață de această întrebare. Din mai multe motive (un corp de invidiat, un leac anti-îmbătrânire, să trăiești fără a fi bolnav etc.) am căutat tot felul de rețete de pe internet, în cărți de specialitate, sau am căutat răspunsul în sfatul unui medic profesionist.

În cele mai multe cazuri, dietele sau adoptarea unui stil de viata sănătos este aproape imposibilă. De cele mai multe ori, problema neîndeplinirii acestui scop rezidă chiar în mintea noastră.

Cum putem construi făgașul potrivit spre adoptarea unui mod de viață sănătos, dar mai ales, cum ne menținem pe făgașul acesta?

Răspunsul l-am găsit chiar lângă mine: Denisa Vlad, o tânără studentă la psihologie.

denisa vlad02

DENISA VLAD

Aceasta îmi este și prietenă și se află în „turneul vegetarianului” de trei ani și jumătate. Răspunsul la întrebarea din incipitul materialului îl regăsim în viața acesteia.

Cel ce are sănătate are speranță , iar cel ce are speranță are totul.

„Sunt vegetariană de trei ani si câteva luni, doresc să împărtășesc această experiență tuturor celor ce prezintă un interes cât de mica pentru ceea ce înseamnă sănătate.

Poate părea plictisitor și lipsit de importanță sa vorbești despre prioritizarea sănătății atunci când ești în floarea vârstei și aparent nu ai nicio problemă. Dar sănătatea este la fel ca fericirea: atât de neînsemnată când o ai, însă încearcă să o pierzi și-ai să vezi ce importantă era.

Am înțeles cât de important este un stil de viata sănătos privindu-l pe bunicul meu: are 73 de ani si își trăiește viața la cea mai înaltă valoare, bucurându-se totodata de cea mai sănătoasă și prosperă perioada din viața sa. Este un exemplu nu doar pentru mine, ci pentru toți cei din jur, inspirând și chiar ajutând oamenii.

Pe scurt, în 6 iulie 2016 mi-am propus, la sugestia bunicului meu, să țin vreo două luni de detox (acesta consta în a renunta la hrana de origine animală, faină albă si zahăr). Mă simțeam entuziasmată și foarte încântată de ceea ce făceam și mai ales de ceea ce se producea în organismul meu, așa că la finalul celor două luni și jumătate am decis sa fac dintr-un detox modul meu de viață.

Nu am avut probleme de sănătate în urma a ceea ce am făcut, să pot spune ca am obținut rezultate spectaculoase, însă regulat îmi făceam teste pentru imunitate și a fost o surpriză mai mult decât plăcută ca dupa cele doua luni si jumătate să văd că imunitatea organismului meu a crescut chiar aproape dublu.

Pe lângă aceasta, am dorit sa aflu varsta mea metabolica, iar aceasta era de 10 ani (eu aveam 16 ani), iar medicul încântat mi-a spus la final: «Daca toți pacienții mei ar fi ca tine, as rămâne fără slujbă.»

Iar aceste vorbe m-au făcut să înțeleg cât de mult contează ceea ce noi facem pentru sănătatea noastră.

La început, cei din jur credeau că e doar ceva de moment, părea dificil si tindeau să creadă că nu voi rezista, însă această presupunere nu s-a validat. Familiei mele nu i-a fost greu să accepte schimbarea mea, deoarece fiecare dintre ei au avut la un moment dat o experiență asemănătoare cu vegetarianismul și cunoșteau prin experiența lor beneficiile asupra sănătății, fiind obișnuiți și de la bunicul meu cu acest stil.

Însă prietenilor mei li s-a parut ciudat, alții chiar considerau că este ceva extremist, dar surpriza mea a fost că în timp să apeleze la mine, cerându-mi tot felul de rețete, combinații pentru sucuri, ceaiuri, chiar au fost tentați să încerce și ei diferite forme de detoxifiere. M-am bucurat nespus să văd această influență bună și roade bogate.

Ce mănânc? Mă ghidez după spusele lui Hipocrate: «Hrana să vă fie medicament și nu medicamentul hrana.» Încerc să mănânc cât pot de mult crud, să respect combinațiile alimentare și să consum cât mai multe super-alimente, cum ar fi polenul, pastura, catina, seminte de chia, alge (spirulina, kelp) si seminte germinate sau vlastari. Nu uit de cei mai buni doctori, puși de Dumnezeu la îndemâna fiecăruia: aerul curat, apa, hrana vie, exercițiul fizic, intermitent fasting (postul intermitent), mindset (rugăciunea, exerciții de mindfulness), odihnă și, bineînțeles, râsul.

Dr. Doru Laza spunea: «Viața este un dar de la Dumnezeu. Expresia desăvârșită a vieții este starea de sănătate, manifestată prin armonia fizicului și a psihicului.»

Cu alte cuvinte, avem în mâini responsabilitatea de a trăi frumos, adică sănătos.

Să înlocuim vechea zicală «Mâncați, beți și veseliți-vă, pentru că mâine veți muri» cu «Mănâncă și bea cu înțelepciune, ca să trăiești vesel și azi, și mâine».”

denisa vlad 01

DENISA VLAD

Denisa și-a ghidat drumul după următoarele cărți:

Dr. R. Heard: Detoxifierea sufletului
Dr. Doru Laza: Manual edenic de medicină naturistă profilactică și terapeutică
Dr. Colin Campbell, Thomas M. Campbell: Studiul China
Robert Morse: Să trăim sănătos fără toxine
Robert O. Young: Dieta Young. Miracolul PH pentru o sanatate perfecta Ed. 5
Masaru Emoto: Miracolul apei
Ernst Gunter: Hrana vie: o speranță pentru fiecare
Dr. Hiromi Shinya: Enzima miracol
Robin S. Sharma: Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul

GAVRILAȘ CLAUDIA

CLAUDIA GAVRILAŞ

CLAUDIA GAVRILAŞ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: