RELISA & NATALIA: Nu ajută doar de Crăciun

Aflându-ne în această perioadă, nu trebuie să dăruim doar de Crăciun și de Sărbători, ci putem să încercăm să facem lumea din jurul nostru un loc mai bun, începând cu gesturi mici.

Un bun exemplu este povestea ajutorului dat unui număr de trei familii monoparentale defavorizate din Oradea, pentru care se organizeaza o colecta in perioada 4-19 decembrie.

IMG-20191211-WA0003

Sursă imagine: arhiva personală Viorina Judeu

În aceasta ipostaza am intalit-o pe doamna Viorina Judeu, profesoara a Universitatii Agora din Oradea, cea care a initiat aceasta activitate.

Pe aceasta cale, doamna Judeu a acceptat sa ne raspunda la cateva intrebari.

 

De unde ați aflat de acest caz social? 

Viorina Judeu: În cadrul Universitatii Agora functioneaza un department, Departmentul de Știinte Sociale, care se ocupa de aceste cazuri. Din acest department fac parte atat cadre didactice, cat si studenti. Acesta nu e o actiune care se desfasoara doar in preajma sarbatorilor; noi avem astfel de activitati in fiecare luna.

Cele trei familii sunt pe agenda noastra inca de la inceputul anului, cand au fost propuse spre ajutor Departmentului de Știinte Sociale de catre o studenta care lucreaza la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Oradea.

IMG-20191211-WA0004

Sursă imagine: arhiva personală Viorina Judeu

Ce experiență aveți în organizarea unui act caritabil ? 

Viorina Judeu: Experientele sunt nenumarate. Dupa cum va spuneam, Universitatea Agora organizeaza astfel de evenimente lunar. Doar ca in aceasta perioada a anului succesul este unul deosebit, avand in vedere deschiderea mai mare a oamenilor inspre bine.

 

Ați promovat acest eveniment și în cadrul Universității Agora? 

Viorina Judeu: Am promovat aceasta activitate in randul studentilor, in randul elevilor liceelor oradene si am cerut ajutor tuturor partenerilor universitatii noastre.

IMG-20191211-WA0005

Sursă imagine: arhiva personală Viorina Judeu

Ce feedback are acest eveniment intre studentii si profesorii universitatii?

Viorina Judeu:  Ca si in ultimii ani, feedback-ul este unul pozitiv. Am reusit in decursul ultimilor cinci ani sa mobilizam sute de oameni de bine.

Studentii universitatii noastre sunt activi si implicati. Avem tot sprijinul conducerii universitatii in demararea tuturor proiectelor venite din partea studentilor si a comunitatii.

Cei care doresc sa ajute o pot face. Pot duce direct la sediul universitatii haine, jucarii, alimente neperisabile (Universitatea Agora, Piața Tineretului nr. 8).

Contact: conf. univ. dr. Viorina Maria Judeu, e-mail:  viorina@univagora.ro, Adania Fechete, studentă anul I la Științe Administrative (Facebook Fechete Adania)

RELISA CIORBA, NATALIA OROSZ

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: