SONIA & BIANCA: Leonardo da Vinci prin oglinda timpului

Expoziția retrospectivă realizată de către elevii claselor a VI-a de la  Școala Gimnazială Avram Iancu și Școala Gimnazială Octavian Goga și elevi ai claselor a VI-a D, a IX-a A, B și a X-a A, B de la Colegiul Național Onisifor Ghibu, dedicată artistului renascentist Leonardo da Vinci, de la moartea căruia s-au împlinit 500 de ani, a fost  vernisată marți, 3 decembrie 2019, în sala festivă a Colegiului Național Onisifor Ghibu.

leo

Foto: Sonia Baiduc

Activitatea interdisciplinară a fost coordonată de către doamnele profesoare Violeta Jăhăleanu, Ivan Livia, Ioana Șandor, Luminița Feșnic.

Dna prof. Violeta Jăhăleanu s-a ocupat de spațiul expozițional, prof. Livia Ivan a oferit auditoriului o perspectivă istorică a Renașterii itaiene, precum și a Renașterii în spațiul românesc, dna prof. Ioana Șandor le-a vorbit elevilor despre influențele și specificul muzicii renascentiste, iar dna prof. Luminița Feșnic a coordonat  lucrarea elevului Armin Cheregi, prin care a fost evidențiată opera lui Nicolau Olahus.

Și-au mai adus contribuția elevi ai claselor a IX-a A și a IX-a B – Diana Neag, Beatrice Cordovan, Andreea Cherteș, Luca Bogdan, Andrei Milian, Armin Cheregi și Paul Oltean.

Diana Neag și Beatrice Cordovan au spart gheața prezentărilor Power Point, oferind auditoriului format din patru clase câteva informații despre Leonardo da Vinci și creațiile sale.

Luca Bogdan ne-a introdus în viața religioasă a timpului, vorbindu-ne despre Fra Savonarola, călugărul care a sfidat Papalitatea.

Publicul acestui eveniment a fost constituit din elevi ai claselor a VI-a D, a IX-a A, a IX-a B și a X-a B.

Încheierea activității a fost marcată de recitarea de către Andreea Cherteș și Paul Oltean a unei poezii scrise de Petru Cercel.

leo02

Foto: Sonia Baiduc

Doamna prof. Violeta Jăhăleanu, inițiatoarea acestui eveniment în cadrul școlii noastre, ne-a declarat:  „Sunt recunoscătoare că în tot acest demers educațional am avut un sprjin real atât din partea elevilor, care au înțeles că prin implicarea lor pot să-și aducă contribuția în sens creativ la realizarea unui astfel de eveniment, cât și din partea colegelor mele, care au adus un plus de valoare și au conturat atât de frumos această activitate”.

SONIA BAIDUC, BIANCA BĂRCAN

sonia baiduc bianca barcan

SONIA BAIDUC și BIANCA BĂRCAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: