CARINA & DARIANA: Pe mireasă o strâng pantofii

Ana Murui este o tânără din Oradea, care transpune emoțiile oamenilor printr-o fotografie.

Este pasionată de fotografie de la vârsta de 14-15 ani , când poza copiii de etnie romă din cadrul centrului unde era voluntară.

Pasiunea și autodepășirea au fost elementele-cheie care au determinat-o să ducă această preocupare la nivel profesionist. Stilul și-l definește prin spontaneitate compozitivă , iar cel mai mult timp îl dedică fotografiei de eveniment.

A urmat și un curs foto la Colegiul Biblic Est European din Oradea, timp de un an, apoi un curs sub îndrumarea domnului Ovi D. Pop, și recomandă două cărți menite să pună bazele în cunoștințele acestei arte: Fotografia de nuntă (Bill Hurter) și Fotografia de portret – Ghid pe înțelesul tuturor.

Ana Murui 01

Foto: Ana Murui

Folosind un DSLR (Nikon D750), Ana ne spune că „nu aparatul contează, iar dacă stăm să o luăm la rece, nici măcar omul din spatele acestuia nu contează. Contează să transmită prin cadrul pe care l-a făcut”.

Datorită numărului de poze crescut pe care și-l doresc clienții, Ana consideră că nu acest lucru primează, ci cantitatea, iar numărul de fotografii nu arată calitatea unui fotograf de evenimente.

Pentru evenimentele lor, oamenii ar trebui să urmărească întâi munca depusă de fotografi, să nu se uite la cât de ieftin sau scump lucreză, la modul său de a surprinde și la cum prelucrează pozele.

Și, cea mai importantă calitate, pentru Ana, este „să fie deschis cu clienții: #câștigămoameni”.

Ana Murui 02

Foto: Ana Murui

Are mai multe fotografii preferate, căci în toate există o poveste, oamenii sunt diferiți, iar asta creează o poveste. Ana ne-a relatat ceva despre cea mai recentă sesiune foto, cu nuntă și botez, la care mireasa purta pantofi incomozi. rezultatul a fost că în toate pozele a surprins-o cu o mimică expresivă, de parcă zicea „Nu mai termină odată?!”

Cele mai reușite poze sunt cele care îi transmit o stare, lucrând 15-20 de minute la o fotografie pe care o va posta, și uneori în Photoshop, editând cu programul Lightroom.

Ana Murui 03

ANA MURUI

Ana îi sfătuiește pe cei ce vor să o urmeze „să faca fotografii. Cu telefon, cu aparatul, cu tot ce prind. Să țină cont de unghiuri, cromatică, simetrie. Să se joace cu lumina. Chiar și cu blițul de la telefon. Să-și descarce o aplicație, fie pe mobil, fie pe PC și să editeze. Aparatul să nu fie foarte scump, să aibă un obiectiv de kit 18-55 mm, un card de memorie și, desigur, o geantă unde să-l protejeze”.

Pagină Facebook personală

Pagină Facebook studio

CARINA MUȚ. DARIANA MUȚ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: