DELIA & ANDREEA: De văzut toamna. Plus AUDIO

Indiferent de anotimp, natura ne fascinează prin frumusețile și misterele ei, unele locuri fiind parcă desprinse din povești.

Acestea merită vizitate mai ales în momentul în care vrem să scăpăm de stresul și oboseala zilnică și vrem să petrecem câteva momente de liniște.

Aflat la 40 de kilometri distanță de Oradea, Lacul Vida din comuna Dobrești impresionează prin unicitatea sa, având un deversor tip pâlnie care eliberează surplusul de apă. Pădurile care îl înconjoară fac ca apa să pară că își schimbă culoarea în funcție de anotimp.

În apropiere pot fi explorate și Cheile Videi, cele mai lungi din Munții Apuseni, măsurând peste 10 kilometri și adăpostind numeroase peșteri, izvoare și izbucuri.

Turiștii se pot caza la Pensiunea Candy, care este cea mai apropiată de lac, aceasta punând la dispoziție toate condițiile necesare.

Un alt loc unic în Europa și al doilea în lume, este Peștera cu Cristale din Mina Farcu, din comuna Roșia. Intrarea se face printr-o galerie de bauxită, fostă mină, în care se găsește un muzeu minier, unde pot fi văzute unelte de minerit, dar și un trenuleț încărcat cu bauxită.

A doua galerie – și cea mai spectaculoasă – se remarcă prin prezența cristalelor de calcit strălucitoare și care au diverse forme.

Peisajul captivant poate fi admirat de pe suprafața punctului de belvedere aflat la peste 50 de metri înălțime, iar iubitorii de aventură pot parcurge un traseu cu tiroliana deasupra prăpastiei din apropiere.

Nu departe de peșteră, pe un drum de țară, se poate ajunge la Păstrăvăria Șoimuș, unde se poate servi pește proaspăt gătit la grătar.

Pentru mai multe informații puteți accesa pagina web sau pagina de Facebook Păstrăvăria Șoimuș.

DELIA AVRAM, ANDREEA FEHER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: