ANDREEA BRONȚ: A crezut că totul s-a terminat

Andrada Mîndraș, o fată de 14 ani, elevă la Liceul cu Program Sportiv Bihorul din Oradea, de șapte ani practică sport de performanță, judo.

image002

Sursă foto: arhiva personală Andrada Mîndraș

Judo-ul este un sport ce implica luptele corp la corp , neavand voie sa te ajuti de alte elemente in afara de propriul corp si de procedee.

Aceasta practică judo la LPS, avandu-i ca sensei pe Alina Borza si Sasha Goncearenco. Intr-un interviu luat, Andrada ne-a povestit lucruri foarte interesante, dar si surprinzătoare.

 

La început nu a fost nimic serios

Totul a inceput ca o gluma, dar continua ca o poveste frumoasa, cu multe rezultate si aprecieri. Andrada a inceput judo-ul, un sport mai ales practicat de băieți, la o varsta destul de frageda. La doar 8 ani , a pasit curajos pentru prima data in sala de antrenamente si de atunci povestea ei ca judoka a inceput.

Primul concurs l-a avut in Ungaria, dupa doua luni de la inceperea antrenamentelor, unde a luat locul I.

„Am luptat pentru prima data la concurs cu un baiat.  Am avut emotii foarte mari, ba chiar am vrut sa ies din sala si sa nu mai intru. Am avut noroc ca parintii mei au fost acolo sa ma incurajeze. Asa am ajuns sa intru pe saltea si sa dau tot ce am mai bun”, a declarat Andra.

image001

Sursă foto: arhiva personală Andrada Mîndraș

Accidentarea

„O accidentare care am crezut ca nu ma va mai lasa sa practic niciodata judo, a fost cea de la glezna. Mi-am rupt glezna, iar timp de aproape un an nu am mai putut practica sportul pe care il adoram. A fost o perioada foarte grea, fiindca nu-mi doream sa fac acea pauza”.

Care a fost performanta de care e cea mai mandra? „Cea mai mare performanta a fost dupa putin timp, cand am ajuns la Campionatul National de Judo, unde am ajuns vicecampioana.”

In total, Andrada are in jur de 50 de diplome si medalii, cinci cupe si centura albastra, mai avand putin pana la cea neagra.

 P.S. Vă împărtășim un secret: Andrada tocmai și-a sărbătorit ziua de naștere, iar noi îi dăruim acest material de ziua ei

ANDREEA BRONȚ

image004

ANDREEA BRONȚ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: