HANNA & CRISTINA: Castelele Bavariei

Între 7 și 11 noiembrie, împreună cu domnii profesori Carmen Chiș și Adrian Tencuțiu, am vizitat Palatul Mirabell, Castelul Herrenchiemsee, Isartor, Castelul  Neuschwanstein și Hohenschwangau.

Iar acestea nu sunt toate.

Primul punct turistic pe care l-am vizitat a fost Palatul Mirabell, unde s-a filmat și Sunetul Muzicii. Construit în 1606, păstrează și acum istoricul Salzburgului. Grădinile Palatului Mirabell conțin și ele monumente istorice, precum Fantana lui Pegas, Rozariul sau așa-zisa grădina cu trandafiri, amenajată în stil baroc, ca și palatul.

Nu doar palatele au fost  în centrul atenției, ci și castelele care promovau diferite stiluri arhitecturale, iar în spatele fiecăruia se afla cate o poveste pe care ți-o doreai să o asculți.

Poate că ați auzit de copia Palatului Versailles, care se află pe insula Herrenchiemsee în Germania. Acesta are în componența sa, ca și Palatul Versailles, o cameră a oglinzilor, iar  regele Ludovic al II-lea a avut ca scop – pe care a reușit să și-l îndeplinească – de a face o cameră a oglinzilor mult mai mare decât cea a palatului din Paris. Această încăpere are 98 de metri, depășind lungimea inițială a Palatului Versailles cu 25 de metri.

După moartea lui Ludovic al II-lea, 20 de camere din 70 au ramas nefinalizate, iar cele 50 de camere sunt în prezent deschise pentru turiști.

Un alt punct turistic care a fost foarte mult apreciat a fost Fortăreața Hohensalzburg, care este un castel din orașul Salzburg, aflat pe muntele  Festungsberg, avand o lungime de 250 de metri și o lățime de 150 de m. Acesta a fost construit la ordinul principelui-arhiepiscop de Salzburg, castelul fiind unul dintre cele mai mari castele din Europa.

Totodata, găzduiește un aerofon mare cu peste 200 de tuburi, care este denumit Taurul din Salzburg. Această orgă imensă a fost construită în anul 1502 de către Leonhard von Keutschach, fiind reînoită abia n anul 1735.

Am solicitat o declaratie unui elev din clasa a IX-a C din colegiul nostru, lui Emanuel Negru, cu impresii legate despre excursie. Acesta me-a spus ca a fost o excursie  foarte reusita, in care a reusit sa se distreze si a avut parte de lectii de istorie si arta intr-o alta forma, rămânând impresionat de castelele din Tara Bavariei, in special de Castelul Neuschwanstein.

Le mulțumim profesorilor care au reușit să ne ofere o excursie de neuitat.

HANNA CZELI, CRISTINA IVANCOV

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: