ALEXANDRA CUC: O adolescentă ieşită din comun 

Romanul Mara Dyer. Începutul de Michelle Hodkin ne spune povestea unei adolescente neobişnuite.

alexandra cuc

Protagonista romanului, Mara, se trezeşte într-o zi la spital, fără să ştie de ce e acolo şi ce s-a întâmplat. Amintirile îi revin încet şi dureros. Ştie că a fost implicată într-un accident în urma căruia prietenii ei au murit, iar ea este singura care a supravieţuit fără nicio zgârietură.

După trauma pe care a suferit-o, Mara se schimbă şi devine o persoană introvertită, sensibilă şi uşor paranoică. În afară de acestea, ea începe să aibă halucinaţii cu prietenii ei morţi, acest lucru făcând-o să se îndoiască de sănătatea ei mintală.

Pentru a lăsa totul în urmă, se mută cu părinţii şi cei doi fraţi în Florida, în speranţa că schimbarea de peisaj o va ajuta să uite de lucrurile pe care le-a trăit.

Din păcate pentru Mara, aici lucrurile devin din ce în ce mai bizare. Pe lângă trauma prin care a trecut, protagonista trebuie să se confrunte şi cu dramele de la noul liceu. Aici se împrieteneşte cu Jamie şi Noah, care vor fi alături de ea mereu.

Romanul îţi taie răsuflarea, nemaiştiind dacă lucrurile care i se întâmplă Marei sunt adevărate sau pur şi simplu îşi pierde minţile. Cartea te ţine cu sufletul la gură până la ultima pagină.

Mara Dyer. Începutul scris de Michelle Hodkin face parte din trilogia Mara Dyer, a fost publicat în 2011, continuarea trilogiei Transformarea, în 2012, iar Răzbunarea în 2014.

Trilogia este publicată şi în română la Editura Trei.

ALEXANDRA CUC

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: