LARISA BĂRCUI: Războiul cu flori. Plus AUDIO

Unul dintre cele mai așteptate și importante evenimente ale unui liceu este Balul bobocilor.

În acest an școlar, balul Colegiului Național Onisifor Ghibu va avea loc în data de 17 ianuarie 2020, locația fiind la Club Art.

Vor participa opt perechi, tema balului fiind Carnavalul, iar balul fiind organizat de Consiliul Școlar al Elevilor.

Bobocii Sorena Șanta (IX B) și Dragoș Ghergheleș (IX A) vor reprezenta  Carnavalul din Nisa, avându-i ca mentori pe Sonia Baiduc (X B) și Dana Rusu (X C).

Aceștia au fost de acord să ne ofere câteva informații din spatele cortinei. Cei patru se înțeleg bine ca echipă, se ajută unul pe altul și muncesc din greu pentru un moment de neuitat, nu au parte de certuri, ajutându-i mult faptul că nimic nu este forțat între ei. Bobocii sunt de părere că mentorii scot la iveală tot ce e mai bun în ei, dându-le cele mai bune sfaturi și încurajându-I să colaboreze.

Cât despre părerea lor despre celelalte echipe, aceștia sunt siguri că toate echipele sunt bune, preferând să nu le subestimeze, cu toții muncind din greu și depunând mult efort pentru a-și atinge obiectivele.

Poate vă întrebați ce i-a determinat să participe la acest bal?

„După părerea mea, oricine trebuie să încerce să participe la Balul bobocilor, deoarece este o ocazie unică în viață, susține Dragoș. Având în vedere că am participat și anul trecut la bal și am văzut în ce constă  asta ca boboc, mă gândeam  să nu ratez șansa de a vedea cum e să fii mentor și să ajut bobocii din această generație”.

Tema acestora, Carnavalul din Nisa, din punctul lor de vedere li se potrivește și au avut ocazia să învețe multe despre acest carnival.

nisa

Sursă foto: www.romaniatv.net

Acesta începe la mijlocul lui februarie și se sfârșește la începutul lui martie, în orașul Nisa din Franța, prezentând spectacole muzicale, parade cu figuri uriașe de papier mâché, mărșăluind și dansând de-a lungul orașului. Cele mai spectaculoase momente sunt războiul cu flori, după care arderea unui rege enorm, iar la final artificiile, toate acestea celebrând libertatea.

„Cred că ni se potriveste mănușă, am făcut o poveste foarte frumoasă  și o coregrafie pe măsură, cred că momentul nostru va fi minunat”, afirmă Sorena.

„Tema balului de anul acesta e una puțin mai complicată față de altele, dar pe lângă asta e și foarte interesantă”, a declarat Sonia.

boboci

Sorena Șanta (IX B) și Dragoș Ghergheleș (IX A)

Aceștia le transmit tuturor echipelor mult succes și, ca în fiecare competitie, să câștige cel mai bun!

LARISA BĂRCUI

LARISA BARCUI

LARISA BĂRCUI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: