ROXANA & RAREȘ: Pe grindină în Apuseni. Plus VIDEO

Pentru cercetași, toamna este un anotimp al încercărilor.

rares roman

Sursă foto: arhiva personală Rareș Roman

Poate știți că aceștia se împart pe categorii de vârstă (lupișori/ mămăruțe, reparto și noviciat), iar trecerea la o categorie superioară se face printr-o serie de probe. Anul acesta, cercetașii de la Don Orione și-au susținut probele la Zece Hotare ( în apropiere de Șuncuiuș), în data de 19 octombrie.

La categoria noviciat au fost promovați șase cercetași (cinci băieți și o fată), iar în grupa reparto au intrat 18 ex-lupișori. Probele au fost gândite astfel încât să testeze abilități precum atenția, precizia, viteza, încadrarea în timp. Prima încercare a fost aruncarea la ținta de darts, urmată de instalarea unui cort contra cronometru, refacerea versurilor unui cântec cercetășesc, în prealabil amestecate, și un joc de perspicacitate bazat pe memoria vizuală. Una dintre încercări a măsurat cunoștințele aspiranților în materie de cod Morse.

În Oradea există mai multe organizații cercetășești, care atrag copii și tineri de la vârsta de circa 5 ani până la finalul adolescenței. Aceștia se înscriu în organizație din dorința de a cunoaște lucruri noi, pentru simțul de comunitate, dezvoltarea rezistenței fizice și psihice, capacitatea de a rămâne activ în condiții ostile.

Un exemplu din vara acestui an este incursiunea efectuată în 19-22 iulie pe un traseu desfășurat de la Coada Lacului și încheiat pe Vârful Bihorul, traseu de aproximativ 75 de kilometri.

Cele trei zile au însemnat și un episod cu grindină, care le-a testat rezistența fizică și psihică.

Cei care doresc să se înscrie, indiferent de vârstă, sunt așteptați sâmbăta de la ora 14 de un coordonator, la Liceul Don Orione, strada Cazaban 49/E.

reparto rogojel

Sursă foto: Facebook CS Orione

O galerie bogată de imagini puteți găsi pe pagina de Facebook CS Orione

ROXANA BAR, RAREȘ ROMAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: