GEORGE COFAR: De ce ar trebui să te apuci de sală

Te-ai gândit vreodată că viața ta este monotonă și ai dori să faci ceva în privința acestui lucru?

Vrei sa faci o schimbare majora in viata ta sau sa faci ceva practic si benefic pentru tine?

Atunci ar trebui sa te apuci de sala.

Sala este un loc in care poti sa-ti antrenezi muschii sau sa arzi calorii sau un loc unde ai putea sa-ti dezvolti personalitatea si sa devi un om mai sociabil si deschis.

Daca nu te-am convins pana acum, iata alte cateva motive pentru care ar trebui sa mergi sa-ti faci un abonament la sala.

 

Vei avea mai multă energie

Dacă ți-ai imaginat că efortul depus la sală sau acasă, realizând diverse exerciții, te va obosi într-atât încât nu vei mai avea energie pentru altceva, te înșeli. Sportul îți întărește corpul și mintea și îți păstrează nivelul de energie ridicat.

 

Te ajută să îți dezvolți autocontrolul

Sportul te scapă de vicii, îți crește rezistența la durere și puterea de concentrare. Toate acestea fac parte din capacitatea de autocontrol pe care ți-o vei dezvolta în timp.

 

Sportul ne permite să socializăm

În orice tip de mișcare vom găsi șansa de a socializa și de a crea legături cu alte persoane. Se știe deja că fotbalul, handbalul, baschetul, voleiul și nu numai sunt sporturi de echipă. Asta implică, din start, socializarea.

Cum socializăm la sală? Simplu, la aerobic, cu ceilalți cursanți de la oră, iar la fitness, cu celelalte persoane care așteaptă să se elibereze un aparat la care, eventual, lucrezi tu. În fond, dacă ieși din casă oriunde în afară de scoala, faci primul pas spre socializarea cu alți oameni.

 

Vei arăta și te vei simți mult mai bine

Sportul te ajuta sa elimini kilogramele in plus si sa ajungi la greutatea dorita fara foarte mult efort si fara sa-ti fie vesnic foame. Miscarea fizica contribuie la arderea grasimilor si eliminarea toxinelor din organism. Alaturi de o alimentatie sanatoasa si echilibrata, prin sport reusesti sa ai un corp frumos si de invidiat.

 

Sportul are efect anti-stres

Luați ca exemplu persoanele care practica boxul. De mult ori, antrenorul îi îndeamnă să își imagineze că sacul de box este o persoană care i-a rănit sau să lovească cât pot ei de tare pentru a se descărca. Așa este și în cazul celorlalte tipuri de sport. De asemenea, în timpul unui antrenament intensiv, creierul secretă endorfine, care ne oferă o stare de fericire și de bine.

 

Exercițiile fizice sporesc inteligența

Sportul îmbunătățește funcțiile creierulul, deoarece ajută la transportul substanțelor necesare acestuia și, astfel, conexiunile nervoase sunt mai sănătoase, deci, performanțele intelectuale cresc. Așadar, sportul nu ne ajută numai să ne asigurăm o siluetă frumoasă sau să ne menținem în formă, ci ne ajută și intelectual, mai ales că ne aflăm într-o perioadă în care creierul nostru este, deseori, suprasolicitat.

Sper ca toate aceste motive te-au convins sa mergi sa-ti faci un abonament la sala. Nu mai sta pe ganduri! Imi vei multumi…

GEORGE COFAR

Cofar George

GEORGE COFAR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: