ELENA & LAVINIA: Lecții practice de artă japoneză. Plus VIDEO

După cum v-am promis, am revenit cu urmarea materialului despre tabăra de japoneză, organizată la Baia Sprie.

 

În zilele ce au urmat, au fost activități complexe și diverse. În fiecare zi au fost nelipsite orele de limba japoneză, iar fiecare grupă pregătea o surpriză pentru focul de tabără ce urma să vină.

Însă și nouă ni s-a pregătit o surpriză: la amiază, Hiroko Ogawa ne-a invitat pe fiecare să facem caligrafie cu pensula, să ne scriem semnificația numelui în semme chinezești. De exemplul, numele Elena în greacă înseamnă rază de soare, așadar pe bucata de carton colorată am scris semnul pentru lumină (vezi foto în galerie).

În urmatoarea zi, fiecare cursant a facut sushi, pe care l-am mâncat cu bețișoare, acompaniat de sos de soia.

A urmat și focul de tabără, la care am mâncat bezele, iar fiecare grupă a cântat câte un cântecel în japoneză. În videoclipul de mai jos este interpretată melodia Unravel din Tokyo Ghoul.

Mai spre seara, câteva persoana au pregătit un meci de dezbateri pe moțiunea „Acest parlament ar interzice anime-urile”, meciul fiind câștigat de către echipa guvernului.

Penultima zi am petrecut-o la înălțime, am avut drumeție pe muntele Creasta Cocoșului. În ultima zi am fost premiați de către Daniel Les, cu o diplomă pentru olărit, iar Hiroko Owaga ne-a răsplătit entuziasmul și ne-a dat o lebădă din origami confecționată de domnia-sa.

Această tabără a fost una cu adevarat minunată, care cu siguranță ne va rămână în suflet mult timp. Vă invităm și pe voi sa participati la urmatoarea tabără care va fi organizată!

Cei interesați de cursurile de limba japoneză puteți să o contactați pe doamna prof. Aurelia Mocan la numărul de telefon 0741 317 076, pentru mai multe detalii.

 Sayonara!

ELENA IGAȘ, LAVINIA SABO

elena si sabo

ELENA IGAȘ şi LAVINIA SABO

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: