ANDREA & EMILIA: Şcoala pentru părinţi a început!

Şcoala părinţilor – cursuri gratuite pentru părinţii orădeni!

Am avut ocazia de a sta de vorba cu doamna psiholog a şcolii noastre, dar nu ca „pacient”, ci ca reporter, care i-a luat un interviu pentru a afla mai multe informaţii despre cursul educaţional pentru părinţi, care se desfăşoară chiar în sala festivă a Colegiului Naţional Onisifor Ghibu.

scoala pt par

Sursă foto: arhiva personală Ionela Belbe

Cine organizează şi pe ce perioadă se întinde acest curs?

Psih. IONELA BELBE: Cursul e la initiativa domnului director, Iulius Timar, fiind o munca in echipa de la idee pana la punerea in practica.

Cursul incepe in octombrie si tine pana in luna decembrie. In aceasta perioada vor fi doar cinci intalniri, iar fiecare intalnire abordeaza alt subiect.

 

Care sunt cele cinci teme şi de către cine vor fi acestea abordate?

Psih. IONELA BELBE: Disciplinarea pozitivă, aceasta tema fiind abordata de psihoterapeutul de familie Ioana Belbe; Importanta practicarii sistematice a activitatilor fizice sportive – prof.  de sport Daniela Marinau; Igiena scolara – doctor Mariana Negrut; Alimentatia echilibrata – prof. de biologie Carmen Chis; Siguranta pe net, jocuri si control – prof. de informatica Alina Luncan.

Temele sunt diverse, pentru ca organizatorii vor ca parintii sa fie educati.

Rolul de parinte implica multe cunostinte si abilitati cu care nu te nasti si nici nu apar cand devenim parinti. Fiecare dintre noi invatam sa fim parinti de la cei din jurul nostru, dar uneori lucrul acesta nu este suficient pentru a creste un copil echilibrat fizic si mental, independent si adaptat. De multe ori parintii au intrebari fara raspunsuri, de aceea scopul acestui proiect cuprinde tematici diferite.

scoa1

Sursă foto: arhiva personală Ionela Belbe

Câţi părinţi s-au prezentat la prima întâlnire?

Psih. IONELA BELBE: Saptamana aceasta, peste 70 de parinti cu copii in clasele pregatitoare au devenit elevi, intr-o atmosfera relaxanta, dar si stimulativa.

„Singura cale de-a forma copii buni este să devenim mai întâi părinţi mai buni”, ne-a declarat domnul director, Iulius Timar.

ANDREA PODARU, EMILIA SEICHE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: