CĂTĂLINA VOTAV: Fotografii din lagăr

Fotograful de la Mathausen este un film istoric apărut în 2018, bazat pe povestea fotografului Francisco Boix, în timpul vieții sale în complexul din lagărele de concentrare Mathausen-Gusen din Spania.

Francisco Boix este personajul personajul principal, acesta în film se ocupa cu realizarea fotografiilor din lagăr. Înainte să fie închis în lagăr, a fost fotograf, asa a ajuns el să lucreze ca fotograf în lagăr.

Împreună cu un grup de deținuți, fură negative cu atrocitățile comise în lagăr, soldații SS nu își dau seama că lipesc negativele, aşa că adună tot mai multe negative în care se vede cum evreii sunt bătuți, chinuiți si omorâți de soldații naziști.

Aceștia își riscă viața încercând să scoată negativele din lagăr, unul din ei chiar a fost ucis încercând să evedeze într-o cutie cu armament. Ascund negativele, naziștii nu le găsesc, aşa că aceste fotografii sunt folosite ca probe împotriva naziștilor în procesul de la Nurenberg din 1946.

Actorul principal este Mario Casas. Regizorul filmului este Mar Targarona.

Filmul a fost nominalizat pentru mai multe premii, unul din ele fiind Premiul Goya pentru cel mai bună producție, şi a câștigat premiul Gaudi Award for Best Production Director.

IMG_20190803_152327_413.jpg

Acest film mi-a deslușit anumite curiozități; în mod repetat am văzut poze din lagăre și mă întrebam cine făcea pozele, iar acum cel puțin știu cum era în acest lagăr.

CĂTĂLINA VOTAV

catalina-votav

CĂTĂLINA VOTAV

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: