GEORGE & ADRIAN: Cântărețul din Onisifor Ghibu. Plus AUDIO

Probabil nu mulți știți, dar în clasa a X-a B a Colegiului Național Onisifor Ghibu învață un cântăreț de muzică populară, Alex David, care din întâmplare este coleg de clasă cu noi.

 

Ne-am gândit să-i adresăm câteva întrebări, ca să-l ajutăm cu un pic de promovare.

Astfel am aflat destul de multe despre el, cum ar fi că la vârsta de 10 ani a început să cânte, iar primul lui spectacol a fost la Zilele comunei Avram Iancu, alături de Ansamblul Stelele Bihorului. A continuat să cânte și individual, dar în prezent este membru al Ansamblului Folcloric Nuntașii Bihorului și face parte din Grupul Nuntașii Bihorului Junior, coordonați fiind de doamna Florica Ruja.

20190925_154526

Alex David

Din acest grup ne-a spus că fac parte și colegii lui – Cătălin Bulgaru, Denisa Briscan, Alexandra Buș, Vanesa Cazac, Sarah Cazac, Denisa Ghib și Lorena Ghib.

ansamblu02

Acest grup s-a înființat la inițiativa fostului președinte al Ansamblului Folcloric Nuntașii Bihorului – regretatul maestru coregraf Florian Clepe și doamna Florica Ruja. Alex este cel mai „vechi” membru al grupului.

Ne-a povestit că de mic l-a atras frumusețea portului popular și a tradițiilor românești și că aceste tradiții nu ar trebui lăsate să piară.

20190307_194611

Alături de doamna Florica Ruja

Pe acest drum frumos al cântecului a fost îndrumat la început de prietenul său, cântărețul Ionel Călin Ban, după ce a intrat în grupul Nuntașii Bihorului Junior de doamna Florica Ruja, iar apoi de doamna profesoară Antonela Ferche Buțiu.

Alături de el au fost și mama și bunica lui, iar pe această cale vrea să le mulțumească pentru că l-au încurajat să continue pe acest drum, indiferent de situație.

ansamblu

Cheia reușitei este să-ți placă ceea ce faci, asta fiind esențial pentru a putea face performanță.

Alex vede în această pasiune mai mult decât un hobby și nu intenționează să renunțe prea curând.

În final, ar vrea să le ureze success tuturor tinerilor care vor să cânte muzică din folclorul românesc și le spune că nu este ușor, dar satisfacția pe care o ai la sfârșitul unui spectacol reușit este minunată.

alaturi de regretatul Florian Clepe

Alex alături de regretatul maestru coregraf Florian Clepe

Alex ne-a mai spus că la Ansamblul Folcloric Nuntașii Bihorului se fac și dansuri populare, repetițiile fiind in zilele de luni și joi de la orele  17:30-19:30. Cei care doresc să se înscrie sunt așteptați la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea sau pot lua legătura cu actualul președinte – instructor Dinu Avram.

GEORGE LUPUŢ, ADRIAN  BĂLAN

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: