ROMAN RAREŞ: West Summer University

În perioada 24 iulie – 9 august 2019, la Timişoara s-a desfăşurat a IX-a ediţie a West Summer University.

wsu04

Foto: arhiva personală RAREŞ ROMAN

Actuala ediţie a avut peste 400 de participanţi, cazaţi timp de două săptămâni în căminul C15.

WSU se refera la obisnuirea elevilor din clasele liceale cu viata la camin si facultate. Programul e dedicat in special elevilor de clasa a XI-a; pot participa elevi de clase mai mici, insa trebuie sa fie la liceu.

Ca o chestie in plus, pot participa si elevi din tari straine, cum sunt Serbia, Republica Moldova; am avut un coleg de facultate din Spania.

Personal, am aflat de aceasta facultate de vara in martie, cand am participat la RIUF: am primit un pliant de la standul Universitatii de Vest din Timisoara, am ajuns acasa, iar urmatoarea zii am completat formularul de pe site-ul scris pe pliant.

Asteptarea a fost lunga, deoarece listele cu participanti au fost afisate abia in iunie. Nu am intratat pe prima tură de liste, dar am intrat in cea de-a doua.

Am fost repartizat la Facultatea de Litere, Istorie si Teologie – FLIT, pe scurt, coordonata de Diana Buse.

În 24 nu stiam ce sa cred despre tot – am ajuns devreme, eram singur in camera, nu imi gaseam colegii de facultate; acum, cand ma gandesc la starea mea de atunci, imi vine să râd.

Primele zile se refereau mai mult la intercunoasterea noastra si la acomodare. Am avut si o petrecere la piscina in primele zile. In urmatoarea zi de luni, am inceput cursurile, cate două pe zi, in  care am trecut in mare prin tot ce ofera facultatea. Am facut cursuri la şase limbi straine (germana, rusa, engleza, italiana, spaniola si franceza) si diverse cursuri legate de profilele facultatii.

Am făcut si un tur al orasului, iar pe baza acestui tur s-a organizat un Treasure Hunt. Pe durata evenimentului, am mai avut activitati cum sunt crearea si prezentarea unei mascote si unui imn al facultatii si o zi petrecuta intr-un parc de aventuri.

Ultimele două zile le-am petrecut in Straja.

Data de 9 a fost cea mai emotionantă zi, atunci ne-am luat ramas-bun de la persoane minunate, cu care ne-am petrecut două saptamani minunate.

Dupa toate cele intamplate acolo, recomand această experienţă – este fantastică.

Pentru mai multe detalii, stati cu ochii pe Facebook-ul celor de la UVT si WSU, dar vă voi oferi şi eu mai multe detalii, când voi afla ceva.

Mulţumesc Ilinca, Denis, Tudor, Marian, Ionela, Anisia, Ivana, Ioana, Daria, Mada, coordonatoarei, voluntarilor şi participantilor FLIT, tuturor celorlaţi care aţi participat la #CeaMaiTareVara19, ca şi vouă, cei care citiţi articolul, şi ne vedem la anul la WSU!

RAREŞ ROMAN

rares roman

RAREŞ ROMAN

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: