„Mai vreau”

Desigur că aţi mâncat hamburger,  shaorma sau nuggets şi v-aţi gândit „ce bun e” sau „mai vreau”,  dar v-aţi imaginat vreodată prin ce trece animalul din abator ca să ajungă în stadiul de a fi mâncat?

Ei bine, Ingrid Newkirk s-a gândit.

Nâscută în 11 iunie 1949, Ingrid Newkirk este o englezoaică care a copilărit in India, cu familia ei, unde a văzut multă maltratare şi tortură de animale, de acolo născându-se acea dragoste pentru animale.

Activistă desăvârşită în a înceta exploatarea animalelor, a fondat PETA (People for the Ethical Treatment of Animals).

PETA a fost constituită in 1980, aceasta facand multe proteste in fata laboratoarelor care testau pe animale si abatoare, dar a atras atentia publicului abia in 1981, odată cu cazul din Spring Spring. Este vorba de 14 maimute, care au fost fotografiate cand erau torturate in Institutul de Cercetari Comportamentale. A fost prima data cand politia Statelor Unite a abordat un laborator care facea teste pe animale, acestea fiind in mare parte facute doar „de dragul stiintei”.

Astfel, prin cercetarile facute, putem imparti exploatarea animalelor in cinci mari ramuri: experimente, industria textila, hrana, entertainment si transport.

In toate aceste ramuri, multe animale sunt torturate zilnic, acestea fiind jupuite de vii, taiate, biciuite, batute si deprivate de mancare, daca nu se supun ordinelor, cum ar fi in ramura transportului sau cea a entertainment-ului.

Este vorba de animale care sunt maltrate zilnic, de vii, doar de dragul unei caciuli extravagante, de a ne plimba pe un elefant sau de a vedea show-uri in circuri, pentru ca noi sa ne simtim bine, dar nu constientizam cum se simt animalele, aflşate intr-o durere constanta, toata viata lor.

Pentru a salva ce a mai ramas din fauna, ati putea incepe prin a verifica daca pe cosmeticele pe care le folostiti sunt siglele specifice, care spun daca nu sunt testate pe animale si daca sunt vegane; daca nu le gasiti, inseamna ca sunt testate pe animale, dar puteti cauta pe Internet.

De asemenea, inainte de a va comanda un hamburger sau orice alt produs care contine carne, ganditi-va de două ori daca merita sau nu.

PATRICIA LAŢCO

patricia latco

PATRICIA LAŢCO

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: