ROXANA & RAREŞ: Emoţiile ascunse sub preş. Plus VIDEO

Timp de două ore, miercuri, între orele 10-12, sala festivă a liceului nostru a găzduit un eveniment organizat de Fundația Încrederea, la inițiativa unor profesori din liceul nostru.

fundatia increderea 03

Foto: Roxana Bar

Este vorba de domnii profesori Carmen Chiș, Claudia Târb, Adrian Tencuțiu și domnul director adjunct Călin Perțe.

Evenimentul ține de un proiect mai amplu, ce are ca scop consolidarea stimei de sine și stabilirea de relații mai armonioase între membrii comunității școlare a liceului nostru.

Întâlnirea a fost moderată de un grup condus de domnul Martin și translatorul său, Radu Ioan, care a inițiat câteva jocuri și discuții legate de autocunoaștere și vulnerabilități.

Participanții au avut de completat niște fișe pentru a-și defini identitatea și a identifica acele emoții negative pe care în mod curent le ascundem – respingere, frustrare, singurătate etc. Miza jocurilor și a interacțiunilor dirijate a fost de a-i scoate pe elevi din zona de confort și a consolida relațiile dintre aceștia.

Au fost prezenți elevii claselor X D și IX D, însoțiți de diriginții lor.

Am aflat cu aceeași ocazie că în data de 21-27 iulie, în localitatea Dezna se va organiza o tabără de autocunoaștere și dezvoltare personală, organizată de Fundația Încrederea.

Elevii au fost foarte responsivi și au luat foarte în serios activitățile în care s-au implicat.

ADRIAN TENCUTIU

Prof. Adrian Tencuţiu

Dl Adrian Tencuţiu, profesor în liceul nostru, a afirmat următoarele: „Eu sunt de părere că activităţile de acest tip îi ajută pe copii să scape de inhibiţii, să îi sensibilizeze prin activităţi şi jocuri, astfel ajutându-i pe aceştia să comunice cu restul colectivului.”

fundatia increderea 02

Foto: Roxana Bar

Roxana Husaru, elevă în liceul nostru, care a participat la tabăra de anul trecut organizată de Fundaţia Încrederea, ne-a declarat: „A fost o tabără de autocunoaștere și distractivă, diferită de alte tabere la care am mai participat, dar şi un carusel de sentimente”.

ROXANA BAR, RAREŞ ROMAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: