DELIA & ANDREEA: Manichiura în care se împletesc toate științele. Plus AUDIO

Florentina Hora este o tânără pasionată de artă, care își dezvoltă această latură artistică prin crearea diverselor modele pe unghii, într-o ramură ce ține de manichiură.

florentina hora

FLORENTINA HORA

Aceasta ne-a dezvăluit câteva aspecte cu privire la munca pe care o desfășoară.

„Am început să lucrez în urmă cu aproape șase ani. La început a fost curiozitate mai mult, ideea că pot să-mi fac manichiura într-un mod mai eficient – gelul ține mai mult decât unghiile cu lac, arată mai bine și mai îngrijit.

Am o latură artistică dezvoltată, iar lucrul cu unghiile îmi permite să îmi dezvolt această latură, prin meticulozitatea tehnicii, atenția la detalii, cromatica  și lucrul cu culorile. Am fost atrasă încă din gimnaziu de pictură. Cred că primul curs propriu-zis, care a fost pe tehnica de decor, de o zi, a fost abia la doi ani după ce am luat gelul pe pensulă pentru prima dată.

mani01

Artwork: Florentina Hora

Tehnica am învățat-o la început prin intermediul unei prietene de familie a mătușii mele. Cursul mare de unghii prin care am primit acreditarea l-am urmat abia la aproximativ patru ani de la începutul începutului, dar am fost foarte mulțumită. Criteriul de selecție a fost bazat mai mult pe cine anume îmi preda – să fie un om important în domeniu, cunoscut, care să aibă ce să mă învețe.

Cât despre produse, nu folosesc o firmă anume exclusiv, ci mai degrabă o selecție de produse de la trei firme, în funcție de etapele de execuție a unghiilor.

Părerea mea este că, pentru a lucra ca și stilist protezist unghii tehnice, ai nevoie de multă răbdare, în primul rând, abilități de lucru și relaționare cu omul, comunicare, empatie, puțină psihologie. Trebuie, cred eu, să fii perseverent, să îți dorești constant să înveți noi tehnici, noi produse, să nu te plafonezi niciodată într-o anumită tehnică.

Eu, una, nu mă văd o simplă manichiuristă, ci mă văd ca având noțiuni de arhitectură a unghiei, anatomie a unghiei, chimie a substanțelor cu care lucrez, pictură, estetică, economie, contabilitate primară, comunicare și marketing”.

mani02

Artwork: Florentina Hora

Cei interesați o pot găsi în satul Coșdeni, comuna Pomezeu, acolo unde are propriul  ei salon.

Modelele create de Florentina pot fi admirate și pe pagina de Facebook HoraFlor.

DELIA AVRAM, ANDREEA FEHER

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: