ELENA & LAVINIA: Oradea a fost capitala cărții. Plus AUDIO

Ca oameni, ne este greu să trăim șapte vieți, dar în schimb putem să citim șapte cărți, iar rezultatul va fi surprinzător – unul asemănător. Apoi, putem spune că dacă unui om nu îi place să citească, înseamnă că nu a găsit încă cartea potrivită.

Pentru toți iubitorii de cărți au existat și vor exista târguri și sărbători dedicate cititului. Așa a fost și de această dată, când Caravana Gaudeamus Radio România a poposit în orașul nostru timp de cinci zile, între 8 și 12 mai, în Piața Unirii.

Totul s-a petrecut într-un cort uriaș, unde oameni de toate vârstele s-au adunat pentru a răsfoi și achizitiona cărți de literatură română și universală, dicționare, jocuri, suveniruri albume muzicale și nu numai. Pe scurt, puteai găsi ceva pentru toate gusturile.

Orele de vizită au fost între 10:00 şi 20:00, iar intrarea a fost liberă, lucru ce a atras foarte multe persoane. Acesta a și fost unul din obiectivele Asociației pentru promovarea Turismului în Oradea, care a fost unul dintre organizatori, alături de Primăria Oradea.

L-am rugat pe Rareș Bârsan, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Aurel Lazăr, să ne ofere o scurtă opinie despre experiența acestuia.
Rares barsan

RAREŞ BÂRSAN. Foto: Elena Igaş

„Târgul de carte Gaudeamus este unul dintre evenimentele pe care le aștept cel mai mult. Anul acesta am optat pentru literatură clasică. Am fost uimit că am găsit volumul de poezii al lui Edgar Allan Poe în engleză. Fără să stau pe gânduri, l-am cumpărat. Mi-am mai cumpărat și The Last of the Mohicans de J. Fenimore Cooper. Aș putea să spun că acest târg de cărți a fost chiar o oportunitate de a achizitiona volumele tale preferate.”

ELENA IGAȘ, LAVINIA SABO

elena si sabo

ELENA IGAȘ şi LAVINIA SABO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: