LAVINIA HĂLMĂGEAN: Dăm viaţă naturii

În data de 30 martie, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu a participat la acțiunea de plantare de puieţi în comuna Sârbi.

ECO LARGE

Sursă foto: arhiva personală Marius Cazan

Echipajul școlii noastre a fost format din aproximativ 40 de elevi, în frunte cu domnul director Iulius Timar si doamna profesoară Corina Curilă.

În urma acțiunii,  s-au plantat un număr de 18.000 de puieţi, pe o suprafață de 3,5 hectare.

Am luat legătura cu Marius Cazan din clasa XII C, care a fost unul dintre voluntarii acțiunii. „Am luat parte bucuros la această inițiativă, deoarece, în plus față de beneficiile evidente aduse comunității și mediului, a fost pentru noi, elevii, un bun prilej de recreere și socializare. Consider că astfel de evenimente ar trebui încurajate și susținute în continuare de către școala noastră, deoarece după orele de curs și temele pentru acasă, fiecare dintre noi are nevoie și de astfel de ocazii pentru a ne deconecta și relaxa. În încheiere, aș vrea să îndemn să participaţi în număr cât mai mare la astfel de inițiative, întrucât nu veți regreta timpul petrecut alături de colegi, ajutând în același timp mediul”, spune Marius.

ECO FEAT

Sursă foto: arhiva personală Marius Cazan

Am luat legătura şi cu doamna profesoară Corina Curilă: „Când am ajuns la Sârbi, la locul de plantare era multă lume, dar o organizare impecabilă. Am primit lopeţi și mănuși. Domnul director Iulius Timar ne-a explicat cum să săpăm groapa pentru puieţi, dând exemplu, și plantarea puieţilor a început. O activitate plăcută, simțeai conexiunea cu pădurea, toți voluntarii cooperau, a fost o muncă în echipă, pentru același scop nobil. Era soare plăcut și multă veselie în jur. Când rândurile de puieţi au început să prindă formă, auzeai întrebări de genul «Oare dacă nu plouă, cine va uda pomișorii?» sau «Ar fi interesant să venim peste un an, să vedem cum au crescut.»

Copiii se simțeau parcă datori să îngrijească de-acum tinerele vlastare.

ECO TEAM

Sursă foto: arhiva personală Marius Cazan

Am fost ajutați și sfătuiți să facem mai corect plantarea de către organizatori. Când am terminat de plantat, ni se părea că era prea puțin, timpul a zburat și ne-am fi dorit să facem mai mult pentru pădure și pentru mediu. La final, toți voluntarii au luat prânzul.

Energia de acolo, voia bună și gândul că am făcut cu toții o faptă bună ne-a umplut sufletele de bucurie. Am repeta oricând cu drag o asemenea experiență!”

LAVINIA HĂLMĂGEAN

LAVINIA HALMAGEAN

LAVINIA HĂLMĂGEAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: